26.02.2016 08:44

Inspektori no Gaujas un Dzirnezera izceļ tīklus un nēģu murdus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš Einārs Binders

Nedēļas vidū Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori, veicot Gaujas un Dzirnezera pārbaudi Carnikavas novada teritorijā, konstatēja, ka maluzvejnieki Dzirnezerā sezonu jau atklājuši.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš, vairāku gadu laikā šī bijusi otrā reize, kad VVD inspektori ar motorlaivu jau februārī varējuši apsekot Pierīgas ūdenstilpes.


"Piemēram, Carnikavas pagastā Dzirnezera viena daļa bija brīva no ledus, bet apmēram kādus 100 metrus no brīvā ūdens uz ledus atradās vairāki zemledus makšķernieki. Savukārt gar ledus malu no Dzirnezera tika izņemti trīs kopā savienoti zivju tīkli aptuveni 150 metru kopgarumā, un ezera vidū bija vēl viens 50 metrus garš tīkls. Tīkli izskatījās nesen ievietoti – tie bija jauni un tīri, kā tikko no veikala. Tīklos gan nebija iepinusies neviena zivs.

Pēc tīkla galos pievienotajiem atsvariem konstatējām, ka tie pieder vienam īpašniekam. Droši vien tīklu licēji negaidīja, ka vides inspektori motorlaivā jau februārī veiks ūdenstilpju kontroli," sacīja A. Strautiņš.

Kā bilda A. Strautiņš, pārbaudes laikā nelikumīgi zvejas rīki Gaujā netika konstatēti, taču nedēļu iepriekš no upes ticis izņemts viens nēģu murds. Turpat pie krasta laivā sēdējis vīrietis, kurš paskaidrojis, ka meklējot Gaujā enkurus. Otrs viņa pārinieks pirms inspektoru piebraukšanas izlēcis no laivas un ar plastmasas spainīti rokā ieskrēja mežā. Pēc neilga laika, atrodot nēģu murdu, tas bijis tukšs.

Protams, pierādīt abu vainu nelikumīgā zvejā nebija iespējams, kaut gan viens no viņiem jau vairākkārt sodīts par nelikumīgu zveju Gaujā.