08.02.2016 10:11

Siguldā apzog automašīnas, Inčukalnā un Nurmižos nozog velosipēdus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā apzog automašīnas, Inčukalnā un Nurmižos nozog velosipēdus Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknī pagājušās nedēļas laikā reģistrēts 31 notikums. Uzsākti vienpadsmit kriminālprocesi, sešas administratīvās lietvedības, kā arī sastādīti četri administratīvā pārkāpuma protokoli.

Kā ierasts, visvairāk notikumu saistīts ar zādzībām. Tā nedēļas sākumā Siguldā, Ābeļdārza ielā, sabojājot metāla sētu, no mājas pagalmā stāvošās automašīnas "Porsche Cayenne" nozagti divi priekšējie gaismas lukturi, bet Gāršas ielā automašīnai "BMW 530" nozagts atpakaļskata spoguļa stikls.


Iespējams, pavasara tuvošanās dēļ aktivizējušies velosipēdu zagļi. No dzīvojamās mājas kāpņu telpas velosipēds nozagts Inčukalnā, Saules ielā. Bet Siguldas novada Nurmižos, bojājot piekaramās slēdzenes stiprinājumu, apzagts šķūnītis – tiesa, kā informēja policijā, nozagtais velosipēds jau atgriezies pie īpašnieka.

Divas zādzības veiktas Vangažos, Gaujas ielā, kur, uzlaužot piekaramo atslēgu, apzagts šķūnis, bet no kādas ražotnes nozagti darba instrumenti. Savukārt Siguldā, Strēlnieku ielā, pieķerts kāds 1957. gadā dzimis vīrietis, kurš veikalā mēģināja nozagt skuvekļu iepakojumu.

Vēl Inčukalna novada Egļupē kādai vasaras mājai izsists loga stikls, bet Krimuldas novada Raganā jau otro reizi divu nedēļu laikā pagaidām nenoskaidrota īpašnieka melnas krāsas automašīna "BMW" uzpildīja degvielu un aizbrauca, vadītājam nesamaksājot.

Kopumā Valsts policijas Siguldas iecirknī pagājušajā nedēļa uzsākti astoņi kriminālprocesi par zādzībām, viens par nodarījumu pret personas veselību, viens par nelikumīgām medībām un viens par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu.