04.02.2016 14:10

Veikalā Salaspilī pēc plkst. 22 pārdod šampanieti; policisti atsavina 82 litrus alkohola

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Veikalā Salaspilī pēc plkst. 22 pārdod šampanieti; policisti atsavina 82 litrus alkohola foto.delfi.lv

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirknis bija saņēmis informāciju par kādu veikalu Salaspilī, Enerģētiķu ielā, kur alkohola tirdzniecība notiek arī nakts laikā. Policisti veica kontrolpirkumu un iegādājās šampanieša pudeli, tā konstatējot, ka šajā veikalā patiešām tiek tirgoti alkoholiskie dzērieni līdzi ņemšanai pēc pulksten 22.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka pret 1962. gadā dzimušo pārdevēju un uzņēmumu ir sākta administratīvā lietvedība par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpšanu.


Par šādu pārkāpumu likumā ir paredzēts naudas sods: fiziskai personai no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskām personām no 70–7100 eiro, konfiscējot alkoholiskos dzērienus. Tādēļ kopumā šajā veikalā policisti atsavināja 82 litrus dažādus alkoholiskos dzērienus, tostarp alu, degvīnu, brendiju, vīnu un citus dzērienus.

Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība par normatīvajos aktos noteikto nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu lietotāju un apkalpojošo dienestu pienākumu nepildīšanu, ja tās izdarītas vietās, kur tirgo ar akcīzes nodokli apliekamās preces.

Par šādu pārkāpumu var draudēt naudas sods amatpersonām no 210 līdz 430 eiro, bet juridiskajām personām — no 430 līdz 4300 eiro, konfiscējot ar akcīzes nodokli apliekamās preces, kas atrodas tirdzniecības vietās un ar tām iekšējā saistībā esošajās telpās, vai bez konfiskācijas.