19.06.2015 11:23

Līgo svētku laikā policija pastiprināti uzraudzīs ceļu satiksmi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

No sestdienas līdz 25. jūnijam Valsts policijas darbinieki strādās pastiprinātā režīmā, lai kontrolētu vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Visā Latvijā norisināsies masveida reidi, kuru laikā uz valsts galvenajiem ceļiem tiks pārbaudīts katrs šoferis.

Policisti arī sekos līdzi tam, vai transportlīdzekļu vadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā pavēstīja, ka papildus likumsargi pievērsīs uzmanību arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku veiktajiem pārkāpumiem, vienlaikus skaidrojot riskus, kas rodas, ja kājāmgājēji, velosipēdisti un motociklu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus un rada apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

Pēc policijas datiem, šī gada pirmajos piecos mēnešos alkohola reibumā pie stūres sēdušies jau 1634 transportlīdzekļu vadītāji, gandrīz tikpat liels skaits iereibušu šoferīšu konstatēts arī pērn – 1584. Pagājušajā gadā Līgo un Jāņu dienā pie stūres reibumā bija sēdušies 51 šoferis.

Tādēļ arī šogad Valsts policija aicina šoferīšus izvērtēt svētku svinēšanas gaitu un, ja ticis lietots alkohols, nesēsties pie stūres. Pat, ja ir šķietami laba pašsajūta arī nākamajā dienā pēc alkoholisko dzērienu lietošanas, aicinām vēl atturēties vadīt transportlīdzekli, jo aizvien ir iespējama alkohola klātbūtne asinīs.

Iepriekš:
Līgotāji, līgotāji, nav vairs tālu Jāņu diena!