20.04.2012 09:17

Tiesa atkārtoti noraida policijas centienus arestēt Artūru Priedi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiesa atkārtoti noraida policijas centienus arestēt Artūru Priedi Krišjānis Grantiņš

Rīgas apgabaltiesa noraidījusi kriminālpolicijas lūgumu piemērot apcietinājumu biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājam Artūram Priedem. Lēmums nav pārsūdzams, apgalvo pats Priede.

Tiesnese D. Dumbure noraida Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 3. nodaļas sūdzību, un uzskata, ka "pašreizējā kriminālprocesa esamība, aizdomas par A. Priede krimināla rakstura darbībām šajā procesā, vien nav pietiekošs pamats, lai izdarītu secinājumu" (citāts no tiesas lēmuma), pavēstījis pats Priede 19. aprīlī masu medijiem izsūtītajā preses relīzē.

Viņš turpina: "A. Priedes aizstāvis zvērināts advokāts E. Dimants norāda, ka "kriminālpolicijas prakse atkārtoti vērsties pie tiesas ar lūgumu apcietināt aizdomās turamo ir ļoti reta. Tas liek aizdomāties par kriminālpolicijas patiesiem motīviem šajā kriminālprocesā. Īpaši ņemot vērā, ka iesaistīti ir divi daudzmiljonu vērti nekustamā īpašuma projekti, kuros ir iecere veikt būvniecību applūstošā teritorjā, kas vienlaicīgi ir arī vides aizsargjosla."

A. Priede pauž gandarījumu par tiesas spriedumu, un norāda, ka administratīvais process par būvatļaujas atcelšanu G. Bojāra vadītajā projektā "Pērle" ne brīdi nav apstājies. Biedrība gatavo sūdzību administratīvā tiesā."

Tāpat A. Priede norāda, ka "kriminālprocesā figurējošais otrais nekustamais īpašums ir Baltezera ciemata "Zvaigznīši" Garkalnes novadā, pie Lielā Baltezera. Biedrība kopā ar sertificētiem mērniekiem konstatējusi topogrāfijas viltošanu, kā rezultātā applūstoša teritorija padarīta par apbūvējamu. Pēc biedrības vadītāja A. Priedes domām, apkārtējie iedzīvotāji ir pietiekami aktīvi un izglītoti, ka turpmāk spēs paši cīnīties pret Garkalnes novada domes ieceri šo teritoriju apbūvēt ar privātmājām."

Iepriekš:
Artūrs Priede: Nopirks vai nošaus