10.04.2012 14:27

Pēdējo stundu notikumi dabas aizstāvim liek "turēt muti"

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par spīti detektīvromāna cienīgiem notikumiem, A. Priede tomēr ir pārliecināts, ka "diezgan ātri pienāks diena, kad iecerētā projekta "Pērle" būvatļauja tiks atcelta". Par spīti detektīvromāna cienīgiem notikumiem, A. Priede tomēr ir pārliecināts, ka "diezgan ātri pienāks diena, kad iecerētā projekta "Pērle" būvatļauja tiks atcelta". Krišjānis Grantiņš

Mēneša laikā, cīnoties pret jaunā projekta "Pērle" īstenošanu Mazā Baltezerā krastā, Artūrs Priede publiskajā telpā no dabas aizstāvja kļuvis par reketieri.

Par 50 000 eiro izspiešanu apsūdzētais biedrības "Par brīvu Lielā Baltezera krastu" vadītājs Artūrs Priede otrdien, 10. aprīlī, sasauktajā preses konferencē pēdējo reizi medijiem publiski sniedza informāciju saistībā ar daudzdzīvokļu ēku projektu "Pērle". "Vēl vakar domāju, ka šo lietu pats turpināšu, bet pēdējo sešu stundu notikumi man lika mainīt savas domas," portālam Apriņķis.lv atklāj biedrības vadītājs.


Biedrības vadītāju 4. aprīlī aizturēja Valsts policija. "Aizturēšana notika tirdzniecības centrā drīz pēc otras tikšanās ar "New Europe" direktoru Jāni Stakenu. Tika izspēlēta provokācija. Man pašam nezinot, man tika iedota plāna, plāna mapīte, kurā iekšā izrādījās nauda. Bet par tās esamību es uzzināju tikai nonākot policijas nodaļā," atklāj apsūdzētais.

"Esmu strikti rīkojies atbilstoši likumam, bet mani centieni ir nonākuši pretējā pozīcijā," saka A. Priede. "Policija uzskata – katra mana sūdzība ir izspiešanas mēģinājums," saka aktīvists.

Viņš noliedz, ka būtu "spiedis, draudējis vai pieprasījis naudu no projekta īstenotājiem", turpretī pats pēdējā mēneša laikā regulāri saņēmis gan anonīmus, gan kādas zināmas personas draudus. A. Priede gan norāda, ka zināmā persona, no kuras saņemti draudi, nav nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs agrākais Rīgas mērs Gundars Bojārs.

Valsts apsūdzībā, policijas iesniegumā pret A. Priedi norādīts, ka "pirmās tikšanās laikā 26. martā Artūrs Priede no pretējās puses pieprasīja 70 000 eiro, piedraudot organizēt pretdarbību no biedrības puses celtniecības projekta realizācijā".

A. Priede uzsver, ka policijas interpretācijā biedrības sniegtās sūdzības bijušas par "it kā pārkāpumiem" un, ka medijiem sniegtā informācija arī tikusi pasniegta kā patiesa.

Savukārt Ādažu novada Domes spēlei vienos vārtos pierādījumu netrūkst, norāda A. Priede. "Pirmais – šī gada 9. februārī Domes amatpersona Renārs Avetisjans "New Europe" uzdevumā ir saņēmis "Pērles" būvatļauju.

"Esmu pārliecināts, ka pastāv organizēta grupa, kas grib īstenot šo nelikumīgo projektu," pauž A. Priede. „R. Avetisjans vienlaikus ir gan administratīvās komisijas priekšsēdētājs, ārkārtējo situāciju operatīvās komisijas loceklis un SIA "Ādažu glābšanas dienests" valdes loceklis. Es joprojām neesmu saņēmis atbildi uz iesniegumu par būvatļaujas apturēšanu, bet pretējai pusei jau 27. martā lēmums bijis uz galda." Pret R. Avetisjanu A. Priede plānojis vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Iepriekš:
Aizturētais Priede: tā nebija izspiešana, tā bija lomu spēle