09.10.2013 07:20

Pierīgas ceļu "melnajos punktos" ik gadu notiek desmitiem avāriju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Fotoradari un ceļu policijas rosība nav izskaudusi avāriju skaitu tā sauktajos "melnajos punktos" jeb vietās, kur ceļu satiksmes negadījumi notiek visbiežāk. Tādu netrūkst arī Pierīgā.

Kā portāls "Apriņķis.lv" noskaidroja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi", informācijas par "melnajiem punktiem" šajā gadā vēl nav, jo tā tiks apkopota un izdota tikai nākamā gada vidū, tādēļ autobraucēji aicināti ņemt vērā apkopoto informāciju par pagājušo gadu, kas balstīta uz iepriekšējo gadu statistiku. Un tā nav iepriecinoša, jo arī Pierīgā ir vietas, kur avārijās gadu no gada bojā iet vai tiek ievainoti cilvēki.

Karte rāda, ka netālu viens no otra atrodas divi "melnie punkti" starp Sējas un Saulkrastu novadu robežu uz Rīgas–Tallinas šosejas. Viena no šādām bīstamām vietām ir Saulkrastu novadā – pagrieziens uz degvielas uzpildes staciju "Kurši". Tajā triju gadu laikā notikuši 27 ceļu satiksmes negadījumi, bijuši 10 ievainotie, bet viens nelaimes gadījumā cietušais zaudējis dzīvību.

Kā bīstama vieta "melno punktu" kartē norādīts arī posms pirms degvielas uzpildes stacijas "Kurši", jo šajā vietā notikuši 26 ceļu satiksmes negadījumi un viens cilvēks zaudējis dzīvību.

Bīstams autovadītājiem var būt arī autoceļš A4, posmā no Baltezera līdz Saulkalnei Salaspils novadā. Tajā notikuši 16 negadījumi, taču visos avārijas beigušās bez cilvēku upuriem.

Arī Stopiņos ir vieta, kur, pēc speciālistu domām, vajadzētu uzmanīties. Tā ir jau uz minētās A4 šosejas, posmā Baltezers–Saulkalne, vietā, kur šoseja krustojas ar pievedceļu uz Muciniekiem (V31), jo tur notikuši astoņi ceļu satiksmes negadījumi un viens cilvēks gājis bojā.

Viens no tādiem "melnajiem punktiem" ir uz Rīgas–Siguldas šosejas Inčukalna novadā pie pagrieziena uz Sēnīti, jo saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" apkopoto informāciju laikā no 2009. līdz 2011. gadam šajā vietā notikuši 38 ceļu satiksmes negadījumi, bijuši vairāki ievainotie un viena cilvēka dzīvība šajā vietā pēc avārijas izdzisusi.

Vesela "pledājade" to ir uz A2 šosejas Garkalnes novadā, proti, pāris desmitus kilometru īsā posmā ir piecas bīstamas vietas. Pāris ceļa posmos pirms Garkalnes kopā triju gadu laikā notikuši 64 ceļu satiksmes negadījumi, savukārt posmā aiz pagrieziena uz Garkalni divās vietās kopā notikuši arī 64 negadījumi.

Divi "melnie punkti" ir arī Ādažu novadā. Pirmais no tiem ir vietā, kur krustojas Tallinas un Pleskavas šosejas, savukārt otrs ir tieši pretim Ādažu centram. Tajā pēdējo gadu laikā notikuši septiņi ceļu satiksmes negadījumi.

Visvairāk – seši – "melnie punkti" ir Ķekavas novadā. Pirmie divi ir vietā, kur ir Bauskas šosejas krustojums ar ceļu Valdlauči–Rāmava. Lai gan krustojums ir viens, tajā atzīmēti divi "melnie punkti", kuros triju gadu laikā notikušas 17 avārijas. Tāpat avāriju skaita dēļ par bīstamu tiek uzskatīts gan Bauskas šosejas posms pirms Katlakalna, gan pirms Ķekavas centra. Šajās vietās kopā notikuši 27 ceļu satiksmes negadījumi. Savukārt 20 avārijas notikušas vietā, kur Bauskas šoseja krustojas ar Rīgas apvedceļu Salaspils–Babīte.

Par vienu "melno punktu" mazāk ir Olaines novadā. Viens no tiem ir pirms Babītes–Salaspils apvedceļa, bet otrs uz tā. Tur kopā notikušas 33 avārijas. Par bīstamu tiek uzskatīts arī Jelgavas–Rīgas šosejas krustojums ar ceļu, kas ved uz Medemciemu, jo tur notikuši 12 ceļu satiksmes negadījumi. Tāpat par bīstamu tiek uzskatīts Jelgavas–Rīgas ceļa posms starp pagriezienu uz Olaini un Jaunolaini. Par bīstamu tiek uzskatīts ceļš, ka ved no Vītoliņiem uz Olaini.

Divi bīstami krustojumi un ceļa posmi ir arī Babītes novadā. Viena no tādām vietām ir Liepājas šosejas krustojums ar Rīgas apvedceļu Babīte–Salaspils pie Skultes. Savukārt 14 avārijas ir notikušas uz Ventspils šosejas aiz Rīgas robežas.

2012. gada "melno punktu" karti var aplūkot šeit