07.03.2012 14:27

Lidostā «Rīga» aizturēts narkokurjers

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ieceļojot no Argentīnas, aizturēts narkotiku kurjeru, kurš vēdera dobumā mēģināja ievest aptuveni vienu kilogramu kokaīna.

Narkotiku kurjers aizturēts 4. martā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Narkotikas bijušas iepakotas vairākos plastikāta maisiņos.

Tiesībsargājošās institūcijas pagaidām informāciju par šo gadījumu nesniedz.

Viena kilograma mazumtirdzniecības kokaīna cena ir vairāk nekā 50 000 latu.

Policija šā gada sākumā atklāja, ka tieši pēdējo gadu laikā pieaugusi tendence Latvijas valstspiederīgajiem iesaistīties narkotiku pārvadāšanas "biznesā". Tas esot saistīts ar ieilgušo ekonomisko krīzi, kad daudzi zaudējuši darbu un līdz ar to arī ienākumus. Tā, piemēram, janvāra beigās Valsts policija informēja, ka vairākās Eiropas un Dienvidamerikas valstīs tiesas procesus gaida līdz 20 narkokurjeriem no Latvijas.

Dažādās valstīs aiz restēm esošo Latvijas valstspiederīgo vecums ir no 18 līdz 40 gadiem, kuri pārsvarā ir no Vidzemes reģiona. Šie kurjeri galvenokārt esot meklēti savu paziņu vidū, daļa no viņiem bija nonākuši naudas grūtībās. Izmeklēšanā noskaidrots, ka kurjeram par vienu veiksmīgu narkotiku kontrabandas pārvešanas gadījumu maksāts no 2000 līdz 3000 eiro. Savukārt vervētāji par katru atrasto kurjeru saņēmuši ap 500 eiro.

Kurjeri narkotikas pārvadājuši divos veidos - vai nu savā ķermenī, konkrētāk, kuņģī, vai arī bagāžā, pārvietojoties ar lidmašīnu.

Pagājušā gada laikā, izšķīstot lielam daudzumam narkotiku cilvēka ķermenī, miruši trīs narkokurjeri no Latvijas, iepriekš informēja policija.