10.05.2013 17:10

Aicina skolēnus apmeklēt atvērto durvju dienu Ādažu bāzē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina skolēnus apmeklēt atvērto durvju dienu Ādažu bāzē Krišjānis Grantiņš

Piektdien, 17. maijā, no plkst. 10.30 līdz 13 Ādažu militārajā bāzē notiks atvērto durvju diena, kuras laikā skolēnus iepazīstinās ar bāzē izvietotajām regulāro spēku vienībām.

Skolēniem būs iespēja apmeklēt Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu un kapelu, kā arī apskatīt kājnieku ieročus un ekipējumu, vērot militārās tehnikas izstādi.

Atvērto durvju dienas mērķis ir veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību, kā arī veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un karavīra dienestu.

Līdzīgu pasākumu pagājušā gada novembrī apmeklēja 540 skolēni, kas ir rekordliels skaitlis. Daudz bērnu bija no Ādažu un Jūrmalas skolām, tāpat bāzē viesojās ciemiņi no Rīgas, Vangažiem, Kuldīgas, Jelgavas, Cēsīm, Lauberes, Ozolniekiem, Stāmerienas un citām vietām.

Atvērto durvju dienas rīkotāji aicina skolēnus apmeklēt pasākumu Ādažu bāzē, līdz 16. maijam elektroniski iesniedzot pieteikumus seržantei Marikai Gudermanei uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Pieteikumā jānorāda pārstāvētā skola, katra skolēna vārds un uzvārds, kā arī pavadošās personas kontaktinformācija. Tālrunis papildu informācijai: 27844525.