20.04.2013 09:25

Jūrmalā tiks nodrošinātas brīvpusdienas skolēniem līdz 9. klasei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā tiks nodrošinātas brīvpusdienas skolēniem līdz 9. klasei www.foto.delfi.lv

Jūrmalas pilsētas dome šonedēļ pieņēmusi lēmumu par brīvpusdienu nodrošināšanu visiem skolēniem līdz 9. klasei.

Brīvpusdienas saņem arī piecus līdz sešus gadus vecie pirmsskolēni, vēsta LETA. No 2011. gada brīvpusdienas Jūrmalas skolās saņēma ne tikai pirmklasnieki, kam to nodrošina valsts, bet bez maksas pusdienoja arī otrās klases skolēni, savukārt pagājušajā mācību gadā pašvaldība piešķīra brīvpusdienas visiem Jūrmalas vispārizglītojošo skolu audzēkņiem līdz sestajai klasei. Jaunajā mācību gadā – no šī gada 1. septembra – brīvpusdienas saņems visi skolēni līdz 9. klasei.

Pirmsskolēnu un 1.–6. klašu audzēkņu ēdināšanai pašvaldība šā gada budžetā paredzējusi 472 000 latu, bet brīvpusdienu piešķiršanai jaunajā mācību gadā vēl 7.–9. klašu skolēniem budžetā papildus būs nepieciešami 70 000 latu.

Tāpat kā līdz šim, tiks nodrošinātas brīvpusdienas arī visiem vidusskolas klašu izglītojamajiem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm un vispārizglītojošo iestāžu izglītojamajiem no ģimenēm, kurās iztikas līdzekļi mēnesī vienai personai nepārsniedz 100 latus.

Savulaik Jūrmala bija pirmā pašvaldība, kas nodrošināja brīvpusdienas visiem skolēniem līdz 6. klasei, un jau tolaik bija paredzēts šo pakalpojumu sniegt līdz pat 9. klasei, tomēr ekonomiskās krīzes laikā izdevumus nācās ierobežot. Pašlaik pilsētas budžeta ieņēmumi ļauj turpināt projektu, kas ievērojami atvieglos daudzu Jūrmalas ģimeņu ikdienu.