17.04.2013 17:35

Siguldā drīzumā sāksies jauna bērnudārza celtniecība

Autors  www.sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmsskolas izglītības iestāde "Ieviņa", pēc kuras tehniskā projekta tiks būvēts arī jaunais bērnudārzs. Pirmsskolas izglītības iestāde "Ieviņa", pēc kuras tehniskā projekta tiks būvēts arī jaunais bērnudārzs. www.sigulda.lv

Ir noslēgusies iepirkuma procedūra jauna bērnudārza būvniecībai Skolas ielā 5.

Jaunajā bērnudārzā būs sešas grupiņas, kurās varēs uzturēties 144 bērni, un strādās aptuveni 20 darbinieki. Pirmsskolas izglītības iestādei izmantots bērnudārza "Ieviņa" tehniskais projekts. Plānots, ka jaunā iestāde tiks atvērta nākamā gada sākumā.

Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 960 tūkstoši latu – Siguldas novada pašvaldības finansējums ir 13 %. Plānotais finansiālais atbalsts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda pēc projekta apstiprināšanas ir 85 %, bet valsts budžeta finansējums – 2 %. Projekta priekšfinansējumam Siguldas novada pašvaldība plānojusi ņemt aizņēmumu no Valsts kases.

Saskaņā ar konkursa rezultātiem jaunā bērnudārza būvniecību veiks SIA "Siguldas būvmeistars", kas jau ir sācis kārtot dokumentāciju, lai tuvākajā laikā varētu sākt būvdarbus.