15.04.2013 16:52

Siguldā un Baldonē risināsies Drošības dienu pasākumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā un Baldonē risināsies Drošības dienu pasākumi Krišjānis Grantiņš

19. aprīlī skolēnus ar drošības un palīdzības dienestu darbu iepazīstinās Siguldā. Nedēļu vēlāk līdzīgi pasākumi, lai pievērstu uzmanību drošības jautājumiem, plānoti Baldonē.

19. aprīlī plkst. 10.00 Siguldā, stāvlaukumā pie Cēsu, Kr.Barona, Līvkalna, Pils ielu krustojuma, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP RRP) Siguldas iecirknis Drošības dienu ietvaros rīkos pasākumu "Drošības iela", kura mērķis ir aktualizēt dažādus ar drošību saistītos jautājumus, sekmējot un pilnveidojot skolēnu zināšanas par tiem, popularizēt policijas tēlu jauniešu vidū, kā arī iepazīstināt jauniešus ar Valsts policiju un citām tiesībsargājošajām institūcijām.

Pasākumā piedalīsies Speciālo uzdevumu bataljona un Ceļu policijas bataljona pārstāvji, kinologi, hipologi, Valsts policijas kriminālpolicijas ekspertu nodaļas eksperti, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Zemessardzes, Valsts robežsardzes un Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki.

Skolēniem būs iespēja apskatīt speciālo dienestu speclīdzekļus un transportu (automašīnas, motociklus, utt.), kā arī saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, iesaistīties pamācošās spēlēs, dažādās atrakcijās, iepazīties ar Valsts policijas Koledžas šaušanas stendu un izšaut, noskatīties VP RRP Siguldas iecirkņa izveidotu īsfilmu par policijas darbu Siguldas iecirknī.

26.aprīlī plkst.12 Baldonē, aiz vidusskolas ēkas, "Drošības dienu" rīkos Reģionālā pašvaldības policija.

Drošības dienas apmeklētājiem būs iespēja klātienē redzēt operatīvo dienestu, kinologu un hipologu darba paraugdemonstrējumus, aplūkot un izmēģināt ugunsdzēsēju un policistu ekipējumu, uzzināt, kā jāsniedz pirmā palīdzība nelaimē cietušajiem, un vēlreiz atkārtot, kādi noteikumi jāievēro, atrodoties uz ielas.

Rūpējoties par drošu pārvietošanos uz ielas, pasākuma laikā notiks praktiska apmācība un lekcija par drošu velosipēda vadīšanu, kā arī, veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumus, būs iespēja iegūt velosipēda vadīšanas tiesības.

Drošības dienā viesosies bērnu draugs Reģionālās pašvaldības policijas inspektors Jenots Jancis. Viņš būs viens no tiem, kurš turpmāk regulāri dosies pie bērniem, lai ar viņiem runātu par drošības jautājumiem.