12.04.2013 16:35

Salaspils skolēni – gandrīz "Uguns pavēlnieki"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils skolēni – gandrīz "Uguns pavēlnieki" VUGD

Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta rīkotajā konkursā 7. un 8. klašu skolēniem Salaspils 1. vidusskolas 8. a klases komanda "Liesmiņa" Rīgas reģionā ieņēmusi otro vietu.

Par vietu konkursa "Uguns pavēlnieks" finālā sacentās piecas Rīgas plānošanas reģiona skolu komandas no Alojas, Salacgrīvas un Pūres, kā arī Salaspils 1.vidusskolas un Inčukalna pamatskolas, kas bija veiksmīgi pārvarējušas konkursa pirmo kārtu. Dalībnieki demonstrēja zināšanas ne tikai ugunsdrošības jautājumos, bet arī par drošību uz ūdens, civilo aizsardzību un ugunsdzēsības vēsturi, kā arī pārbaudīja veiklību, iejūtoties ugunsdzēsēju darbā.

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Inese Veisa portālu "Apriņķis.lv" informēja, ka visas komandas bija rūpīgi gatavojušās, tomēr veiksme šoreiz bija Salacgrīvas vidusskolas 8. a klases komandas "Liesmiņas" pusē. Viņi finālā tiksies ar Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes reģiona labākajiem, kas tiks noskaidroti turpmākajos pusfinālos.

Konkurss "Uguns pavēlnieks" tiek organizēts Latvijas–Šveices sadarbības programmas individuālā projekta "Atbalsts ugunsdrošības pasākumiem pašvaldību vispārējās izglītības iestādēs" ietvaros. Tas paredz ugunsdrošības sistēmu ierīkošanu 118 vispārējās izglītības iestādēs visā Latvijā, kurās bērni uzturas visu diennakti un līdz šim vēl nav veikti ugunsdrošības sistēmas uzlabojumi.