27.02.2013 11:26

Sauriešu dienas centrā darbojas brīvprātīgais no Spānijas

Autors  www.stopini.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Alejandro - trešais no kreisās puses. Alejandro - trešais no kreisās puses. www.stopini.lv

No februāra līdz septembrim Stopiņu novada dienas centrā "Saurieši" darbosies Alejandro no Spānijas, kas veic brīvprātīgā darbu programmā "Jaunatne darbībā". 

Programmā "Jaunatne darbībā" februārī Latvijā ieradies Eiropas brīvprātīgais Alejandro Romero Dominguez, lai projekta "Be Volunteer" ("Brīvprātīgais") ietvaros līdz šā gada 30. septembrim, kas ir astoņi mēneši, veiktu brīvprātīgo darbu dienas centrā "Saurieši".

Alejandro ir ieradies no Malagas pilsētas, kas atrodas Andalūzijas apgabalā Spānijā. Pēc skolas pabeigšanas puisis nolēma pievērsties valodu apguvei un iestājās vietējā valodu skolā, kur sāka mācīties krievu un vācu valodu. Sarunā ar draugiem viņš uzzināja par iespēju programmā "Jaunatnes darbībā" doties uz kādu citu Eiropas Savienības valsti un iegūt pieredzi, iespaidus, iepazīt citu tautu kultūru, iepazīt jaunus cilvēkus un arī ikdienā uzturēties valstī, kurā runā svešā valodā.

Sākot savu Eiropas brīvprātīgā darba projekta meklējumu, Alejandro ieinteresēja iespēja doties uz Baltijas valstīm, kuru kultūra no Dienvideiropas atšķiras ar tradīcijām, cilvēku mentalitāti un valodu. Kad tika izsludināta Eiropas brīvprātīgā vieta dienas centrā "Saurieši", ziņu saņēma arī jauniešu organizācijas, kas darbojas Malagas pilsētā, un atbildīgais organizācijā par Eiropas brīvprātīgo darbu informēja par iespēju doties brīvprātīgajā darbā uz Latviju. Iepazīstoties ar projekta aprakstu, Alejandro saprata, ka šis projekts viņam ir piemērots, pamatojoties uz to, ka brīvprātīgais vēlējās strādāt ar cilvēkiem un dienas centrā apmeklētāji komunicē krievu valodā. Brīvprātīgais saskatīja iespēju ar projekta palīdzību pilnveidot savas krievu valodas zināšanas.

Pirmais, par ko Alejandro sajūsminājās, ierodoties Latvijā, bija sniegs. Vispirms tāds daudzums sniega viņā radīja bailes, bet pēc tam viņš nesaprata, kā varēja nodzīvot savus 25 gadus, tā arī neieraugot sniegu. Pozitīvus iespaidus Alejandro radījis Rīgas apmeklējums, tās arhitektūra atšķiras no tās, ko viņš bija pieradis redzēt Spānijā, tāpat daba Latvijā ir atšķirīga no Spānijas dabas. Cilvēki, kurus spānietim nācies sastapt, bijuši laipni, īpaši Sauriešu ciemata iedzīvotāji. Viņš atzīst, ka pirmā mēneša laikā, ikdienā veicot brīvprātīgo darbu dienas centrā, aizvien vairāk ir iejuties "kā mājās".

Brīvprātīgais savā projektā dienas centrā "Saurieši" martā plānojis sākt spāņu valodas nodarbības, kuru laikā katram, kas to vēlēsies, būs iespēja apgūt spāņu valodu, pieteikšanās dienas Centrā "Saurieši". Tāpat arī Alejandro plāno pasniegt dažādas radošas darbnīcas bērniem – māla veidošanas darbnīcu, zīmēšanas un aplikācijas darbnīcas, kā arī viņam ir padomā jaunas idejas, kuras viņš ir iecerējis realizēt sava Eiropas brīvprātīgā darba projekta laikā. Alejandro aicina apmeklēt dienas centru un piedalīties tā piedāvātajās aktivitātēs.