15.01.2013 23:03

Ādažu vidusskola kļuvusi par labāko CSDD satiksmes drošības skolu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu vidusskola kļuvusi par labāko CSDD satiksmes drošības skolu Ādažu novada pašvaldības arhīvs

Jau otro gadu pēc kārtas, iegūstot būtisku pārsvaru pār konkurentiem, Ādažu vidusskola ir kļuvusi par Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konkursa "Labākā CSDD satiksmes drošības skola - 2012" uzvarētāju.

Ādažu vidusskola izcīnījusi 350 punktus, 2. vietā ar 230 punktiem ierindojas Rīgas Centra humanitārā vidusskola, bet 3. vietā ar 200 punktiem - Kusas pamatskola, vēsta nozare.lv.

Savukārt titulu "Labākais CSDD satiksmes drošības skolotājs - 2012" ieguvuši pedagogi no 20 Latvijas skolām, kuru skolēni šajā sezonā ar vislabākajiem panākumiem piedalījās abos CSDD izglītības projektos - "Jauno satiksmes dalībnieku forums" (4.-6. klases skolēniem) un "Gribu būt mobils!" (6.- 8. klases skolēniem). Balvā šiem pedagogiem būs iespēja pavasarī doties uz moderno Kopernika Zinātnes centru Polijā, Varšavā.

Kopumā izglītības projektu mērķis gadu no gada sevi attaisno, jo palielinās gan bērnu un jauniešu interese un izpratne par ceļu satiksmes drošību, gan katru gadu pieaug skolu skaits, kas piedalās CSDD izglītības projektos. Piemēram, konkursā "Labākā CSDD satiksmes drošības skola - 2012" piedalījās 236 izglītības iestādes.