10.01.2013 07:30

Mālpils bērnudārzā pietiek vietas pašu un apkārtējo novadu bērniem

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērnudārzs "Māllēpīte". Bērnudārzs "Māllēpīte". www.malpils.lv

Mālpils novadā pilnīgi visiem bērniem, sākot no pusotra gada vecuma, nodrošināta vieta pirmsskolas izglītības iestādē "Māllēpīte".

Patlaban bērnudārzu apmeklē 32 mazuļi vecumā līdz trīs gadiem. Ir iespēja uzņemt arī vairāk bērnu, ja šādu vēlēšanos izteiktu apkārtējo novadu iedzīvotāji.

Bērnudārza "Māllēpīte" vadītāja Malda Čelnova stāsta, ka visā atjaunotās brīvvalsts laikā bērnudārzā ir bijušas grupiņas ar bērniem no pusotra gada vecuma. Arī tad, kad vairumā pirmsskolas izglītības iestāžu tās likvidēja un pieņēma mazuļus tikai no trīs gadiem.

"Pateicoties novada pašvaldībai un novada domes ilggadējam priekšsēdētājam Aleksandram Lielmežam, bērni mūsu pusē vienmēr bijuši prioritāte. Visu, ko esam lūguši mazo mālpiliešu vajadzībām, bez ierunām esam saņēmuši," atzīst Malda Čelnova.

"Jaunievedumus, kas valstī attiecas uz pirmsskolas izglītības iestādēm, vispirms esam apsprieduši ar vecākiem, uzklausījuši viņu viedokli un pieņēmuši tādus lēmumus, kas apmierina vietējo ģimeņu vajadzības. Savulaik mums bija diennakts grupiņa, bet patlaban, lai mazinātu stresu vecākiem, kuri brauc uz darbu ārpus Mālpils, "Māllēpītē" esam izveidojuši dežūrgrupiņu, uz kuru rītos bērnus var atvest jau pulksten 7, bet vakaros izņemt līdz pulksten 19. Ierastajā laikā – no pulksten 7.30 līdz 18.00 – bērni darbojas katrs savā grupiņā. Visu var sakārtot, ja domā par to, kā pašu cilvēkiem būtu labāk."

Iepriekš:
Krimuldā bērnus vecumā līdz trīs gadiem pieskata arī vecmāmiņas un auklītes
Salaspils pašvaldība mazuļus nosūta sešus kilometrus ārpus pilsētas