23.11.2012 18:13

FOTO: Iemūrējot pamatakmeni, sāk sākumskolas būvniecību Ķekavā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Iemūrējot pamatakmeni, sāk sākumskolas būvniecību Ķekavā Krišjānis Grantiņš

Piektdien, 23. novembrī, dzīvē sāka piepildīties vairāk nekā desmit gadus ķekaviešu lolots sapnis – jaunās sākumskolas pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Skolas durvis plānots vērt jau nākamā gada rudenī. Beidzot, par spīti dažādām grūtībām pirmais – svarīgākais un redzamākais – solis ceļā uz sākumskolu ir sperts. Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis ("Vienotība") novēlēja svētību jaunajai skolai, veiksmi būvniekiem un galamērķa veiksmīgu sasniegšanu.

Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korne uzsvēra domes izturību nenogurstoši ministrijai lūgt iespēju aizņemties naudu skolas būvniecībai. "Varu apliecināt, ka finansējums būs," svinīgās ceremonijas laikā pirmo reizi oficiāli apstiprināja ministrijas pārstāve.

"Vide veido cilvēku. Skatoties, kā mazie bērni dzied Latvijas himnu, man ir pilnīga pārliecība, ka jaunajā skolā vide būs laba. Ja skolotāji jau tik maziem ir varējuši iemācīt himnas vārdus, nešaubīgi, ka viņi pratīs veidot labu vidi arī skolā. Skaidrs, ka mazie ķipari izaugs par lieliem patriotiem un kļūs par īsteniem Latvijas dēliem un meitām," tā K. Korne.

Savu prieku par sākumskolas būvniecību neslēpa arī Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka, kura novēlēja "ātri un kvalitatīvi uzcelt jauno skolu. Lai tā vienmēr būtu pilna skolēnu!".

Sveikt ķekaviešus bija ieradušies arī kaimiņi no Baldones novada. Domes priekšsēdētāja Karina Putniņa sacīja: "Arī mēs zinām, ko nozīmē būvēt skolu, jo to darām jau no 1994. gada, bet vēl neesam pabeiguši. Tāpat kā Rīga, kas nekad nebūs gatava, varbūt arī mūsu skola nebūs. Es novēlu, lai jums viss veicas labāk. Uzskatu, ka šodien sākt skolas būvniecību ir liela uzdrīkstēšanās, ņemot vērā, cik niecīgs ir valsts atbalsts pašvaldību projektiem."

Vietējās pašvaldības deputāts Andis Adats (Centriskā partija "Latvijas Zemnieku savienība") novēlēja nekad neizrakt vēstījumu, kas svinīgi iemūrēts pamatos, "jo to izrok, tikai skolu nojaucot. Lai tas nekad nenonāktu novadpētniecības muzejā!".

Uz pasākumu bija ieradušies arī galvenie viesi – bērnudārza "Ieviņa" sagatavošanas grupiņas audzēkņi, kuri būs pirmie, kas nākamgad rudenī iemēģinās jaunās skolas solus. Bērnudārza vadītāja Biruta Jokste atzina, ka uz skolu viņiem gribas iet un vēl jo vairāk – uz jaunu skolu. B. Jokste atklāj, ka pēc pasākuma "bērniem būs iedvesma zīmēt savu sapņu skolu".

Svinīgās ceremonijas laikā kapsulā ievietots domes lēmums par sākumskolas būvniecības sākšanu, izgriezums no Ķekavas novada avīzes "Ķekavas Novads" ar informāciju par būvniecības sākšanu, avīzes "Turies, Ķekava!" hronoloģiskais atspoguļojums no idejas līdz būvniecības sākšanai, kā arī preses relīze par oficiālo būvniecības atklāšanu.