12.11.2012 09:16

Babītes mūzikas skolā jauna sitaminstrumentu klase

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunās sitaminstrumentu klases atklāšana Babītes mūzikas skolā. Jaunās sitaminstrumentu klases atklāšana Babītes mūzikas skolā. www.babite.lv

Pagājušajā nedēļā Babītes mūzikas skolā bija svētki, jo ar muzikāliem priekšnesumiem, pateicības vārdiem un labiem vēlējumiem tika atklāta sitaminstrumentu klase.

Vēl nedēļu pirms atklāšanas tika saņemti pēdējie instrumenti un audzēkņi vēl brīvlaika nedēļā paspējuši uz tiem iestudēt savus skaņdarbus. Ar saviem priekšnesumiem klases atklāšanā klātesošos priecēja skolas talantīgie audzēkņi. 


Darbs pie sitaminstrumentu klases atklāšanas sākās jau šī gada sākumā, kad mūzikas skolā tika atvērta sitaminstrumentu spēles klase, kurā mācības uzsāka viens audzēknis. Diemžēl pašu sitaminstrumentu mūzikas skolai bija diezgan maz – bungu komplekts, bongi, dažādas mazās perkusijas, zvaniņi un ksilofons, ko mūzikas skola saņēma kā dāvinājumu no Kūsfeldes mūzikas skolas, kas ir tās sadraudzības skola Vācijā. Lai papildinātu sitaminstrumentu klāstu, mūzikas skola plānoja iegādāties kongas, kas jau šobrīd tiek spēlētas. Taču instrumentu vēl joprojām bija diezgan maz.

Tad radās doma izveidot projektu sitaminstrumentu iegādei un pieteikt to projektā "Labie Darbi". Jūlijā projekts piedalījās balsošanā, kur pirmās četras vietas varēja iegūt finansējumu saviem projektiem, un ar visu atbalstītāju palīdzību skolai izdevās tikt pie instrumentiem, informē Maija Švēdenberga, Babītes mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles skolotāja.