09.11.2012 09:51

Saulkrastiete Ilze Adlere saņēmusi balvu zinātnē "Sudraba Pūce”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK") kopā ar jauno zinātnieci Ilzi Adleri, kura saņēma apbalvojumu "Sudraba Pūce". Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK") kopā ar jauno zinātnieci Ilzi Adleri, kura saņēma apbalvojumu "Sudraba Pūce". AS "Grindeks"

AS "Grindeks" fonds "Zinātnes un izglītības atbalstam" sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju šonedēļ godināja Latvijas zinātniekus.

8. novembrī, Pasaules Zinātnes dienā, piešķirtas godalgas "Zelta Pūce" un "Sudraba Pūce", kā arī cildināti Latvijas ievērojamākie un arī labākie jaunie zinātnieki. Viņu vidū "Sudraba Pūci" saņēma arī Saulkrastu iedzīvotāja Ilze Adlere.

Trīs "Zelta Pūces" pasniegtas par izcilu veikumu zinātnē, katram laureātam piešķirot arī naudas prēmiju 1200 latu apmērā. Tās saņēma akadēmiķis Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) profesors Dr. habil. chem. Raimonds Valters, arī Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Latvijas Universitātes profesors Dr.sc.comp. Guntis Bārzdiņš un akadēmiķis, RTU profesors Dr.habil.arch. Jānis Krastiņš.

Lai veicinātu jauno speciālistu pievēršanos zinātnei, īpašās "Sudraba Pūces" un atbalsta prēmijas katram laureātam 400 latu apmērā pasniegtas četriem jaunajiem zinātniekiem. "Sudraba Pūci" saņēma arī Ilze Adlere, kura 2006. gadā absolvējusi Saulkrastu vidusskolu. Šogad viņa ieguvusi dabaszinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātes ķīmijas fakultātē. Maģistra darbu Ilze Adlere izstrādājusi par tēmu "1,4-dihidropiridīna gredzenu saturošu kondensētu heterociklu sintēze un enantiosadalīšana". Apbalvojumu "Sudraba Pūce" ieguva arī Olga Bobiļeva, Aiga Grandāne un Līga Žūka.

AS "Grindeks" fonda "Zinātnes un izglītības atbalstam" valdes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: "Piešķirot prestižās "Pūces", tiek godināti zinātnieki un apliecināts paraugs veiksmīgai, ilggadējai Latvijas farmācijas uzņēmuma un zinātnes kopdarbībai. Inovācijai ir jāiet rokrokā ar biznesu, it sevišķi, tas ir būtiski tādā nozarē kā farmācija, kur tiek meklēti aizvien jauni risinājumi, lai pilnveidotu cilvēku dzīves kvalitāti un veselību."

Kā portālu "Apriņķis.lv" informēja Laila Kļaviņa, AS "Grindeks" komunikācijas departamenta vadītāja, godalgas un naudas prēmijas pasniedz ik pēc diviem gadiem. Kopš 1998. gada ir godināti 76 nopelniem bagātie un jaunie zinātnieki. Daudzi balvas saņēmušie jaunie zinātnieki, kuri saņemšanas brīdī nebija doktori, nu jau ieguvuši doktora grādu un sekmīgi darbojas zinātnē.