08.11.2012 13:07

Pie Daugmales pamatskolas lepni plīvo Ekoskolu Zaļais karogs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pie Daugmales pamatskolas lepni plīvo Ekoskolu Zaļais karogs Līva Benete, www.kekava.lv

7. novembrī svinīgā pasākumā pie Daugmales pamatskolas mastā tika uzvilkts Ekoskolu Zaļais karogs.

Pasākumā dalībniekus sveica Ķekavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, deputāte Līga Voldeka, Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš un Daugmales pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis.

Šogad 75 Latvijas izglītības iestādes tika apbalvotas par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē, piešķirot tām starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā karoga balvu. Starp 75 izglītības iestādēm Zaļā karoga balvu saņēma arī Daugmales pamatskola. Vēl 33 skolas saņēma Zaļo diplomu un Latvijas Ekoskolas nosaukumu.

Zaļais karogs ir Ekoskolu programmas simbols. Tas tiek piešķirts skolām, kuras ir parādījušas vislabāko sniegumu, ieviešot Ekoskolu programmas prasības. Tā ir atzīta un prestiža vides kvalitātes zīme, ar ko lepojas skolas visā pasaulē.

Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš stāsta, ka ar šo svarīgo notikumu Daugmales pamatskola kļuvusi par vienīgo skolu novadā, kura ir ieguvusi savu vides kvalitātes identitāti – Ekoskolas novirzienu. Skola ir gājusi garu ceļu līdz mērķa sasniegšanai, un šobrīd tas paver daudz jaunu iespēju.

Daugmales pamatskolas direktors Andris Ceļmalnieks stāsta: "Vides izglītības fonda Ekoskolu programmā skola piedalās jau ceturto gadu. Iepriekšējos divus gadus esam saņēmuši Zaļo diplomu un Latvijas Ekoskolas nosaukumu. Lai iegūtu šo augsto apbalvojumu, viss skolas kolektīvs – skolēni, skolotāji un tehniskie darbinieki, piedaloties vecākiem, – organizē un īsteno dažādus ar vides ilgtspēju saistītus projektus. Kā piemērus varu minēt nu jau tradicionālos pasākumus – makulatūras vākšana, izlietoto bateriju un sulu paku vākšanas akcijas, kā arī tieši 2011./2012. mācību gada pasākumus – Vides balva, konkurss "Caur izpratni aktīvai rīcībai", Vides spēles 2012, pētījums par ūdeni u. c. Gribu atzīmēt, ka ļoti būtisks ir skolotāju ikdienas darbs, dažādas ekotēmas iekļaujot mācību stundu saturā un nemitīgi rosinot bērnu domāšanu par atbildīgu attieksmi pret mūsu vidi un pasauli kopumā. Esam ļoti priecīgi un gandarīti par mūsu rūpīgi veiktā darba novērtējumu."

Šis mācību gads pasludināts par aktīva dzīvesveida gadu, un Daugmales pamatskola jau sākusi darbu pie aktivitātēm. Jau svinīgā pasākuma dienā skolas jaunākie bērni nodarbojās ar sportiskām nodarbībām, kamēr vecāko klašu skolēni plānoja, kā izmantot teritoriju ap skolu, lai popularizētu aktīvu dzīvesveidu.

Fotogaleriju no Ekoskolu Zaļā karoga pacelšanas Daugmales pamatskolā var apskatīt šeit.