19.10.2012 07:27

Sējā meklē vēl vienu skolēnu pārvadātāju

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Tā kā ar diviem mikroautobusiem nepietiek, lai nogādātu visus Sējas novada skolēnus uz mācību iestādi un atpakaļ, vietvara aicina atsaukties šoferi ar personīgo transportu, kas varētu izpildīt šo atbildīgo pienākumu.

"Pašlaik bērnus uz skolu un atkaļ vadā divi autobusi. Vienā ir 45 vietas, otrā – 19. Taču ar to, kā rādās, nepietiek. Pašvaldībai ir jānodrošina, ka uz skolu nokļūst vēl pieci vai pat seši bērni," stāsta Sējas novada domes priekšsēdētājs ("Reģionu alianse"), tādēļ viņš aicina ikvienu novada iedzīvotāju, kurš būtu gatavs to uzņemties un maršrutā Vīlētāji–Reinas–Caunes–Skola nogādāt mazos līdz Sējas pamatskolai un atpakaļ.

"Līdz šim bija vecāki, kuri veda savus bērnus un pie viena kaut kā organizējās tā, lai paņemtu arī citus, taču ne vienmēr tādas iespējas ir, jo ne visi vecāki strādā turpat uz vietas, tādēļ ir spiesti uz darbu braukt agri, bet bērniem skola sākas tikai pusdeviņos," zina stāstīt domes priekšsēdētājs. Lai gan mērojamais attālums nav salīdzinoši liels, ap 30 kilometriem, šoferim jārēķinās, ka darbdienās bērnus skolā jānogādā un tāpat jāatved atpakaļ noteiktā laikā.

"Izbraukšana varētu būt aptuveni pulksten 7.45 un tad pa ceļam jāpaņem šie pieci skolēni, kuri pēcpusdienā, kaut kad pirms pulksten trijiem, ir jānogādā mājās," teic Sējas mērs, norādot, ka šo bērnu izvadāšanai pietiktu arī ar vieglo auto. "Mūsu finanšu resursi ir ierobežoti, tādēļ, ja pieteiksies vairāki pretendenti, tad noteikti izvēlēsimies lētāko variantu," uzsver G. Liepiņš.