03.10.2012 12:33

"Trekno gadu" atpūtas kompleksā Salaspilī izmitinās vidusskolas klases

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pašvaldība iecerējusi netālu no skolas esošo nepabeigto atpūtas kompleksa būvi veidot kā Salaspils 1. vidusskolas ceturto korpusu. Pašvaldība iecerējusi netālu no skolas esošo nepabeigto atpūtas kompleksa būvi veidot kā Salaspils 1. vidusskolas ceturto korpusu. Lolita Trukšāne, Salaspils novada dome

Salaspils novada domes deputāti mainījuši domas – atpūtas kompleksā Ceru ielā 1 neizvietos sākumskolu, bet gan vidusskolēnus.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars ("Vienotība") pastāstīja par provizoriskajiem plāniem: "Kad iegādājāmies puspabeigto atpūtas kompleksu Ceru ielā 1, sākotnēji lielāko uzmanību pievērsām peldbaseina pabeigšanai. Pārējās telpas vēlējāmies izmantot izglītības iestāžu vajadzībām, konkrēti Salaspils 1. vidusskolai, kurai telpu trūkuma dēļ nepieciešama piebūve." Šobrīd gan ekonomiski izdevīgāk šim nolūkam ir pielāgot jau uzcelto atpūtas kompleksa ēku, veicot tajā nepieciešamo pārprojektēšanu, norāda R. Čudars.

Pašvaldība iecerējusi netālu no skolas esošo nepabeigto atpūtas kompleksa būvi veidot kā 1. vidusskolas ceturto korpusu un tajā izvietot vidusskolas klases. Sākotnējā iecere pārvietot sākumskolu nav guvusi atsaucību. Vidusskolēnu pārcelšana ļautu palielināt skolēnu skaitu 1. vidusskolā par 300 audzēkņiem. Patlaban skolā mācās vairāk nekā 650 skolēnu, bet pēc ceturtā korpusa nodošanas audzēkņu skaitu varētu palielināt līdz pat 950. Pašvaldības budžetam ir sāpīgi, ka aptuveni 800 Salaspils bērnu mācās Rīgas skolās.

"Neceram, ka visi atgriezīsies Salaspilī, bet vēlamies radīt tam labvēlīgus apstākļus," norāda mērs. Blakus iecerētajam vidusskolas korpusam būs peldbaseins, tur jau ir stadions un drīz tiks sākta arī sporta halles celtniecība – būvniecības līgums jau ir noslēgts.

Savukārt Salaspils 1. vidusskolas pirmo korpusu novada dome plāno atvēlēt sākumskolai un uz turieni no bērnudārziem pārcelt arī sešgadīgo bērnu grupiņas, kuri sāk gatavošanos skolai. Tas palīdzētu atslogot sešas pirmsskolas iestādes, uz kurām patlaban stāv rindā aptuveni 100 mazuļu, kuri sasnieguši pusotra gada vecumu.