28.09.2012 06:50

Sperts pirmais solis Mūzikas un mākslas skolas izveidei Ikšķilē

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Ikšķilieši jau sen vēlējās, lai viņiem būtu pašiem sava mūzikas un mākslas skola, un, šķiet, ka jau drīzumā viņu vēlme varētu piepildīties. Pirmais solis ir sperts, taču lielākie darbi vēl tikai priekšā.

Kā jaunākajā pašvaldības izdevumā "Ikšķiles Vēstis" norāda novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš ("Vienotība"), līdz šim daudz diskutēts par mūzikas un mākslas skolas izveidi: "Pētījumi atspoguļo vajadzību pēc šādas profesionālās ievirzes izglītības. Apmēram 150 bērnu vēlētos papildus mācīties mūzikas skolā un tāds pats skaits izrādījis interesi par mākslas skolu."


Ikšķiles mērs arī atklāj, ka ir izveidojušies vajadzīgie priekšnoteikumi, lai šo projektu soli pa solim varētu realizēt.

"Septembra domes sēdē deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu dibināt pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādi – Ikšķiles mūzikas un mākslas skolu – un apstiprināja tās nolikumu," teic I. Trapiņš.

Tas gan ir tikai pirmais no daudzajiem soļiem, jo, lai izveidotu jaunu mācību iestādi, ir jāiegulda liels administratīvais darbs un līdzekļi. Tāpat, apstiprinot lēmumu, pašvaldībai tas jāsaskaņo ar Kultūras ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju.

"Līdz jaunajam gadam pašvaldībai jāveic ļoti atbildīgs uzdevums – jāpieņem darbā iestādes vadītājs, kā arī jāparedz nākamā gada budžetā finansējums šīs skolas izveidei un uzturēšanai," teic Ikšķiles novada domes vadītājs.