12.06.2018 15:06

Jūrmalā ar naudas balvām sveic 208 izcilākos skolēnus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā ar naudas balvām sveic 208 izcilākos skolēnus Ivars Ķezbers, Jūrmalas pilsētas dome

11. jūnijā Dzintaru koncertzālē Jūrmalas pilsētas dome godināja Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņus, pasniedzot naudas balvas 208 skolēniem. Balvas piešķirtas par izciliem sasniegumiem mācībās, olimpiādēs, zinātniski pētnieciskajos darbos, mūzikas un mākslas konkursos un sporta sacensībās valsts mērogā šajā mācību gadā.

Naudas balvas par sasniegumiem piešķirtas 208 skolēniem, – no tiem 36 skolēni sevi apliecinājuši eksakto un humanitāro mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu konkursos, mākslā un sportā valsts mērogā un 172 skolēniem vidējā atzīme, mācību gadu noslēdzot, bija augstāka par 8,5 ballēm.

Par audzēkņu teicamu sagatavošanu olimpiādēm un sasniegumiem mācībās 39 pedagogiem tika pasniegti Jūrmalas pilsētas pašvaldības pateicības raksti, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Krastiņa.

Naudas balvas skolēniem par sasniegumiem mācībās Jūrmalas pašvaldība piešķir jau trešo gadu, tādējādi mudinot jauniešus veidot pozitīvu attieksmi pret mācībām, tas ir arī papildu stimuls kvalitatīvi apgūt zināšanas un sasniegt izcilus rezultātus.

Atbilstoši 2016. gada janvārī apstiprinātajam Jūrmalas pilsētas domes nolikumam "Nolikums par naudas balvu piešķiršanu Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamajiem" par mācību sasniegumiem 7.–9. klašu skolēni, kuriem mācību sasniegumu vidējais vērtējums mācību gadā nav zemāks par 8,5 ballēm, saņēma naudas balvu 100 eiro apmērā, 10.–12. klašu skolēni – 150 eiro, norāda domes pārstāve.

Par Latvijas mērogā iegūtu diplomu valsts mācību priekšmetu olimpiādēs (3. posmā) un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencē par I pakāpi piešķirtas naudas balvas 250 eiro, par II pakāpi – 200 eiro, par III pakāpi – 100 eiro, bet par atzinību – 70 eiro. Par I pakāpi valsts mēroga mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos piešķirtas naudas balvas 150 eiro, par II pakāpi – 100 eiro, par III – 70 eiro, par atzinību – 50 eiro.

Par izvirzīšanu dalībai un par sasniegumiem Valsts izglītības satura centra noteiktajās starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs vai starptautiskajā zinātniski pētnieciskajā konferencē naudas balva ir 150 eiro. Naudas balva par izciliem sasniegumiem mākslā, mūzikā, sportā vai jaunradē profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu audzēkņiem saskaņā ar nolikumu ir 100 eiro, vēsta Z. Krastiņa.