04.09.2012 14:09

Carnikavas "Riekstiņš" kļūst vēl ietilpīgāks

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunuzceltās "Riekstiņa" piebūves svinīgā atklāšana. Jaunuzceltās "Riekstiņa" piebūves svinīgā atklāšana. www.carnikava.lv

Mazajiem carnikaviešiem jaunais mācību gads iesācies īpaši priecīgi, jo viņiem būs iespēja rotaļāties un gūt zinības daudz plašākās telpās.

 

Līdz ar pirmo skolas dienu svinīgi tika atklāta pašvaldības bērnudārza "Riekstiņš" jaunā piebūve, kurā nu ir vieta 160 bērniem. Bērnudārza paplašināšana ļāvusi samazināt bērnu rindu par vairāk nekā 150 mazuļiem, kā arī novadā radīt 14 jaunas darbavietas, vēsta portāls "Carnikava.lv".

"Ir liels prieks, ka trīs gadu laikā esam atrisinājuši problēmu 160 bērniem un uzbūvējuši šo piebūvi. Manuprāt, tā ir izdevusies ļoti skaista ar interesantu grupiņu izkārtojumu. Šī būs vieta, kur mūsu mazuļiem augt, attīstīties, un, cerams, ka viņi tur jutīsies ļoti labi," gandarījumu par paveikto pauž Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica ("Latvijas Zemnieku savienība").

"Riekstiņa" ietilpības palielināšanas dēļ pašvaldībai vairs nevajag īrēt ēku Garciemā, Laumu ielā 5.

"Esam gandarīti, ka tagad esam visi kopā, varam baudīt Carnikavas dabu, parku, un arī bērnu vecāki var mūs operatīvi sasniegt," saka pirmsskolas izglītības iestādes "Riekstiņš" vadītāja Ina Melkina.

Arī bērnudārza virtuves darbiniekiem vairs nebūs jālauza galva, kā Garciemā esošajiem bērniem nogādāt un vienmēr atbilstošā temperatūrā saglabāt ēdienu. Tāpat nebūs nepieciešams izmantot arī skolas autobusa pakalpojumus, lai, sākoties apkures sezonai, bērnus nogādātu uz peldbaseinu. Tas viss tagad atradīsies zem viena jumta.

"Ir ļoti jūtams, ka apjoms uz visu ir palielinājies – vairāk ir kā darbinieku, vecāku, tā arī bērnu. Tāpēc pieaugums attiecas gan uz vecāku apkalpošanu, bērnu iepazīšanu, gan darbu ar personālu un citām vajadzībām," stāsta I. Melkina.

Lai arī bērnudārzs ir ievērojami paplašināts, joprojām novadā ir bērni, kuriem tajā diemžēl vietas nepietiek, tāpēc domes līdzfinansējumu 100 latu apmērā ik mēnesi ir tiesības saņemt tām ģimenēm, kurās vismaz viens no rindā palikušā bērna vecākiem, tāpat kā mazā atvase, ir deklarēts Carnikavas novadā.

Šo līdzfinansējumu bērniem ir iespējams saņemt no 1,5 gadu vecuma līdz brīdim, kad mazā atvase tiek aicināta apmeklēt bērnudārzu "Riekstiņš". "Ja vecāki šo iespēju neizmanto, viņiem nebūs tiesību saņemt līdzfinansējumu," skaidro Carnikavas novada domes izglītības metodiķe Ināra Briede.

"Līdz ko piedāvājam vietu dārziņā, līdzfinansējums vairs nav nepieciešams." Mūsu novadā ir viens privātais bērnudārzs "Laiva", tomēr kopumā dome ir noslēgusi sadarbības līgumu aptuveni ar 20 privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Savukārt, ja vecāki savam bērnam atraduši vietu vēl kādā citā privātā bērnudārzā, dome likumā noteiktajā kārtībā ar to var noslēgt līgumu.