05.06.2018 11:53

Latvijas vecāku forumā Jūrmalā informēs par jauno mācību saturu un pieeju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas vecāku forumā Jūrmalā informēs par jauno mācību saturu un pieeju pixabay.com

Trešdien, 6. jūnijā, no plkst. 10.00 Jūrmalas Kultūras centrā Jomas ielā 35 norisināsies Latvijas vecāku forums "Vecāki 2030", kura mērķis ir informēt un skaidrot pilnveidotā mācību satura un pieejas piedāvājumu ne tikai vecākiem, bet ikvienam interesentam.

Forumu organizē aktīvie skolēnu vecāki, kuriem rūp, lai izglītības fokusā būtu bērna intereses, sadarbībā ar Jūrmalas pilsētu, British Council pārstāvniecību Latvijā, "Lattelecom", "Narvesen" un platformu "Mammamuntetiem.lv", informē foruma rīkotāju pārstāve un Jūrmalas pilsētas Lielupes pamatskolas Skolas padomes vadītāja Edīte Kalniņa.

Ir izstrādāts pilnveidotais mācību satura un pieejas piedāvājums. Pieeja pakāpeniski tiks ieviesta Latvijas skolās, lai rezultātā skolēni attīstītu svarīgas zināšanas, prasmes un attieksmes dzīvei 21. gadsimtā.

Foruma gaitā paredzēti jautājumi par to, kas mainīsies līdz ar pilnveidotā mācību satura un pieejas ieviešanu; kad un kā notiks pilnveidotā mācību satura ieviešana. Kā arī tiks diskutēts, kā vērtēs skolēnu sniegumus. Pasākumā plānotas arī darbnīcas, kurās vecāki varēs iepazīties ar pilnveidotā mācību satura un pieejas piemēriem. Foruma saturs veidots sadarbībā ar Valsts izglītības satura centra īstenotā ESF projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" jeb "Skola 2030" ekspertiem. Vecāki vienosies par rīcības plāniem savos reģionos citu vecāku informēšanai, norāda E. Kalniņa.

"Ir būtiski, ka vecāki ir informēti un zinoši, ko no šīm pārmaiņām skolās iegūs bērni un arī paši vecāki. Mēs ceram, ka vecāki no Jūrmalas vecāku foruma aizbrauks iedvesmoti pārmaiņu ieviešanas procesiem savās skolās un citu vecāku informēšanai," teic organizatoru pārstāve.

Tiem, kuriem nebūs iespēja apmeklēt vecāku forumu klātienē, varēs vērot tā tiešraidi no plkst. 10.30 līdz 14.30 platformas "Mammamuntetiem.lv" "Facebook" lapā vai sekojot saitei https://live.star.lv/. Tāpat būs iespēja uzdot jautājumus runātājiem, rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai īsziņā uz tālruņa numuru 26468079.

Forums būs pieejams arī personām ar invaliditāti, pasākumā un tiešraidē tiks nodrošināts surdotulkojums, vēsta E. Kalniņa.