16.05.2018 20:41

Mārupes vidusskolas skolēni uzvar projekta "Sporto visa klase" finālsacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes vidusskolas skolēni uzvar projekta "Sporto visa klase" finālsacensībās publicitātes

Ar finālsacensībām Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā trešdien noslēdzās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotā projekta "Sporto visa klase" ceturtā sezona. Par uzvarētājiem ceturto klašu grupā kļuva Mārupes vidusskolas 4.c klases skolēni.

Jāatgādina, ka projekta ietvaros visa šī mācību gada garumā 230 trešās, ceturtās, piektās un sestās klases no visas Latvijas sportoja piecas reizes nedēļā, un trešdien labākās klases katrā vecuma grupā no katra reģiona tikās projekta finālsacensībās. Lai noskaidrotu finālsacensību dalībnieces četrās vecuma grupās, projekta gaitā dalībniekiem bija jāveic vispārējās fiziskās sagatavotības testi, atlases sacensības stafetēs, labais darbs ar moto "Visi kopā mēs to varam!", kā arī tika vērtētas skolēnu sekmes.

Finālsacensību dalībniekiem bija jāpierāda sevi gan vairākās stafešu sacensībās un citās sportiskās aktivitātēs, gan zināšanu konkursā par olimpisko kustību, gan arī aktīvi jāatbalsta savi pedagogi, kuriem bija nozīmīga loma uzvaras kaldināšanā. Tāpat visas dienas garumā sacensību dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Zemessardzes ekipējumu, inventāru un autotransportu.

Ceturto klašu grupā pārāki par visiem izrādījās Mārupes vidusskolas audzēkņi. Aiz viņiem otrajā vietā ierindojās Zvejniekciema vidusskolas 4.klase, bet ceturto vietu ieguva Babītes vidusskolas 4.d klase. Citās klašu grupās gan Pierīgas skolām labāko sešniekos iekļūt neizdevās.

Projekts "Sporto visa klase" turpināsies arī 2018./2019.mācību gadā, kurā bez projektā jau iesaistītajiem dalībniekiem, sportot piecas reizes nedēļā uzsāks ne tikai jau ierastās trešās klases, bet arī bērni no otrajām klasēm. Projekts paredz iesaistīto klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu (vispārējā fiziskā sagatavotība, futbola iemaņu apguve, peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā).

LOK ir gandarīta par projekta ievērojamo atsaucību no pašvaldību un izglītības iestāžu puses, jo šajā četrgades posmā ir iesaistījušies vairāk nekā 5200 bērnu no 230 klasēm un 67 pašvaldībām.