10.05.2018 17:16

Foto: Skolēnu dienu Ādažu poligonā apmeklējuši aptuveni 1300 dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Skolēnu dienu Ādažu poligonā apmeklējuši aptuveni 1300 dalībnieku Gatis Dieziņš, Aizsardzības ministrija

Ceturtdien aptuveni 1300 skolēnu un skolotāju no visiem Latvijas reģioniem apmeklēja Skolēnu dienu Ādažu poligonā, lai iepazītos ar Nacionālo bruņoto spēku ikdienu un galvenajiem uzdevumiem.

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, pasākuma laikā skolēniem un pedagogiem no 40 Latvijas skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm bija iespēja apskatīt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes kaujas apakšvienību tehniku un ekipējumu, kā arī tikties ar karavīriem, kas demonstrēja dažādas prasmes. Piemēram, karavīri-glābēji sniedza ieskatu pirmās palīdzības sniegšanā, pasākuma dalībniekus aicinot apgūt praktiskas iemaņas palīdzības sniegšanā.

Tāpat skolēni tikās ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas karavīriem, kas pastāstīja par savu dienestu Latvijā un demonstrēja militāro tehniku. Savukārt bruņoto spēku rekrutētāji Skolēnu dienas dalībniekiem pastāstīja par dienesta iespējām un studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Skolēniem bija iespēja arī uzzināt vairāk par Jaunsardzi un tās uzdevumiem. Jaunsardze ir brīvprātīga kustība, kuras dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 21 gadam. Kustības mērķis ir izglītot jaunatni valsts aizsardzības jomā, organizēt saturīgu brīvā laika pavadīšanu, pilsonisko un patriotisko audzināšanu, sniegt zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un militārajā dienestā.

Nacionālie bruņotie spēki pasākumu organizēja sadarbībā ar biedrību "Ādažu uzņēmēji". Par godu zīmola "Ādažu Čipsi" 25 gadu jubilejai, kas tiek atzīmēta šogad, Skolēnu dienu Ādažos atbalstīja "Ādažu Čipsi", skolēniem dāvinot vēsturiski pirmo produktu, ko kādreiz sāka ražot Ādažos – "kraukšķīgos kartupeļus salmiņus ar sāli".

Nacionālie bruņotie spēki divreiz gadā organizē Skolēnu dienu Ādažu bāzē un poligonā, lai veicinātu skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un karavīra dienestu, iepazīstinātu sabiedrību ar vienību ikdienu un uzdevumiem, kā arī veidotu karavīru saikni ar sabiedrību.