09.05.2018 13:22

ZZ čempionāta finālistu skaitā – teju visu Pierīgas skolu pārstāvji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
ZZ čempionāta finālistu skaitā – teju visu Pierīgas skolu pārstāvji publicitātes

Pārvarējušas "Zelta Zivtiņas" čempionāta (ZZČ) mājasdarbu un pusfinālu posmu, līdz 12. sezonas finālam nonākušas 540 Latvijas atraktīvākās, erudītākās, radošākās un saliedētākās klases, kas 24.-26. maijā satiksies ZZ Čempionāta lielajā finālā sporta kompleksā "333" Ropažu novadā, lai sacenstos par vērtīgām balvām un ZZČ ceļojošo kausu.

Baltijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles šogad uzņem trīsreiz vairāk finālistu – 180 komandas katrā vecumu grupā, kuru vidū būs gandrīz visu Pierīgas novadu skolu pārstāvji. Fināla sacensības risināsies starp 5.-6. klašu (24. maijā), 7.-9. klašu (25. maijā) un 10.-12. klašu (26. maijā) grupām. Finālistu sarakstu skatīt šeit.

Vidusskolēni pretendēs ne vien uz Latvijas labākās klases titulu un ZZČ kausu, bet arī uz ceļojumu uz Berlīni, Amsterdamu un Parīzes Disnejlendu. Savukārt pirmās vietas ieguvēji 5.-6. un 7.-9. klašu grupās tiks katrs pie sava sportiskā riteņa.

Otro vietu ieguvējiem rīkotāji dāvinās viedierīces visai klasei, savukārt bronzas ieguvēji nopelnīs vienas dienas piedzīvojumu sporta kompleksā "333" ar ūdens un auto izpriecām. Šajā sezonā tiks ieviesta arī jauna tradīcija – ZZ čempionāta partneris "Sadales tīkls" apbalvos arī ceturtās vietas ieguvējus, balvā pasniedzot kādu gadžetu spilgtiem vasaras piedzīvojumiem.

ZZ čempionāts šogad sarūpējis arī daudz pārsteigumu un ļaus piedzīvot visnotaļ spilgtas emocijas. Gūstot iespaidus no sporta kompleksa "333" atmosfēras, finālistiem sarūpētas gan ūdens, gan sauszemes, gan gaisa aktivitātes. Dalībnieki varēs izmēģināt savas spējas uz lieliem komandas supiem, izbaudīt ātrumu, braucot ar kartingiem īstajā sacīkšu trasē, iekarot kāpšanas torņa virsotnes un, protams, likt lietā arī savu erudīciju un zināšanas.

Kā jau ierasts, paralēli galvenajām sacensībām ZZ čempionāta dalībnieki varēs iesaistīties arī dažādās papildu aktivitātēs un nopelnīt patīkamas pārsteigumu balvas. Piemēram, ķīmijas un fizikas eksperimentus demonstrēs "Fizmix" un viesi no Igaunijas "AHHAA zinātnes centra". Savukārt "APAC Dronu skola" piedāvās skolēniem pašiem lidināt dronus.

RSU sacensību dalībniekiem rādīs, kas ir darbs radio un ļaus pašiem kļūt par radio DJ, bet "Lion" pārbaudīs komandu erudīciju un spēju saražot elektrību izlaušanās spēlē. ZZ Čempionāta papildu aktivitātes nodrošinās arī "SEB banka", "Samsung", "Rasēns", "Sadales tīkls", "Papardes zieds", spēļu galvenais organizators "Tele2", kā arī daudzi citi. Sacensību noslēgumā dalībniekus priecēs populārā grupa "Bermudu Divstūris".