30.08.2012 11:03

Jūrmalā brīvpusdienas būs bērniem no piecu gadu vecuma līdz 6. klasei

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu visiem skolēniem no 1. līdz 6. klasei, kā arī piecus un sešus gadus veciem bērniem, kas apgūst pirmsskolas obligātās izglītības programmu, no šā gada 1. septembra būs brīvpusdienas.

 

Paredzēts, ka šajā mācību gadā brīvpusdienas Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs – gan vispārizglītojošās skolās, gan pirmsskolas iestādēs – būs arī visiem izglītojamajiem no ģimenēm, kurām domes Labklājības pārvalde piešķīrusi trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu, kā arī pašvaldības iestādes "Sprīdītis" audzēkņiem un vispārizglītojošo iestāžu izglītojamajiem no ģimenēm, kurās iztikas līdzekļi mēnesī vienai personai nepārsniedz 100 latus.

Uz 50 procentu atlaidi maksai par ēdināšanu varēs pretendēt pirmsskolas izglītības iestāžu bērni no daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kam piešķirts maznodrošinātas ģimenes statuss.

Pašvaldība par katrām brīvpusdienām maksās vispārizglītojošās skolās latu dienā vienam izglītojamajam, bet pirmsskolas iestādēs – atbilstoši domes apstiprinātai katras iestādes ēdināšanas pakalpojumu maksai, vēsta LETA.