21.04.2018 13:03

Konkursa "Esi drošs – neesi pārdrošs" finālā Pierīgu pārstāvēs Sējas pamatskolas komanda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursa "Esi drošs – neesi pārdrošs" finālā Pierīgu pārstāvēs Sējas pamatskolas komanda Iekšlietu ministrija

Noskaidroti Iekšlietu ministrijas un sadarbības partneru organizētā izglītojošā konkursa 7.-8. klašu skolēniem "Esi drošs – neesi pārdrošs" finālisti, kuri 24. maijā sacentīsies par titulu "Visdrošākā klase" un balvā saņems iespēju apmeklēt "Līvu Akvaparku".

Katrai no 20 pusfinālā iekļuvušajām komandām bija jāveic uzdevumi un jāiejūtas dažādās situācijās, parādot savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās, pavēstīja ministrijā. Skolēniem arī bija jāsagatavo mājasdarbs – priekšnesums par tēmu "Esi drošs – neesi pārdrošs".

Kā atzīst žūrijas dalībnieki, šogad komandas parādīja patiesi labas zināšanas drošības jautājumos un konkurence cīņā par galveno balvu būs ļoti sīva.

Vienpadsmit finālistu skaitā iekļuva arī Sējas pamatskolas 8. klases komanda "Racēji", kas sacentīsies zināšanās ar skolēniem no Skaistkalnes, Aglonas, Vaboles, Ogres, Preiļu novada Pelēčiem, Skrundas, Ērģemes, Kauguriem, Mērsraga un Riebiņiem.

Iekšlietu ministrija organizē konkursu "Esi drošs - neesi pārdrošs" Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem, lai nostiprināt skolēnu pamatzināšanas un veicināt viņu izpratni par drošību ikdienā un rīcību ārkārtas situācijās, kā arī pievērst uzmanību problemātikai, kas skar skolēnu izglītošanu ar drošību saistītiem jautājumiem.