29.08.2012 11:07

Ķīlis Ķekavā: svešvalodu eksāmeni būs jau martā

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Agnese Dzene

Izglītības jomā Ķekavas novads var justies pārliecinoši. Tādas problēmas kā nespēja nokomplektēt klases, kā tas ir citviet Pierīgā, nav aktuālas. 

Tā vietā darba kārtībā ir jautājums par jaunas sākumskolas būvniecību un kvalitatīvāka mācību procesa nodrošināšanu.

Lai iepazīstinātu Ķekavas novada mācībspēkus ar to, kas izglītības jomā sagaidāms 2012./2013. mācību gadā, aizvadītajā nedēļā uz Ķekavu devās izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ("Reformu partija").

Savu izvēli apmeklēt tieši šo Pierīgas novadu ministrs pamatoja argumentēti: "Nav tā, ka es nejauši pieceļos no rīta un izdomāju, kur šodien braukšu. Izvērtējot vietas, uz kurām doties un ar kurām izglītības saimēm runāt, skaidrs, ka nebraucu tikai tur, kur gāja vai ies grūti, bet arī kur objektīvu apstākļu un sakritību dēļ skolu sabiedrība nākotnē būs ieguvēja. Zināms, ka izdevīgā novietojuma attiecībā pret Rīgu dēļ bērnu skaits Ķekavas novadā turpinās palielināties. Un šis nav arī tas nabadzīgākais novads. Man šķiet, ka Ķekavā ir ļoti progresīvi domājoša vadība attiecībā uz skolu un izglītības procesu – ar skatu nākotnē," ķekaviešus slavē R. Ķīlis.

Tikšanās laikā ministrs atklāja kādu ieceri, kura "vēl nav tikusi līdz oficiālam piedāvājumam, taču tas notiks tuvāko pāris nedēļu laikā". R. Ķīlis izteicis ierosinājumu svešvalodas eksāmenus kārtot martā, nevis maijā, kā tas ir šobrīd.

"Centīsimies sakārtot tā, lai franču, vācu un angļu valodā liktie eksāmeni, kas domāti, lai iestātos attiecīgās valsts augstskolās, kvalificētos kā centralizētie eksāmeni svešvalodā. Saprotu, ka tur būs daudz dažāda ņemšanās, bet tas tiek darīts, lai atvieglotu sesiju maijā, kā arī rezultātus iegūtu ātrāk. Tagad rezultāti ir pieejami tikai jūlija vidū. Tas nav pieņemami," pārliecināts ministrs.

Ķekavas novada izglītības iestādēs šogad plānotais audzēkņu skaits ir 3565. Piecās skolās novadā mācīsies 1675 skolēni, bet pirmsskolas izglītības iestādēs plānoti 1095 audzēkņi.