10.04.2018 17:57

Pret sākumskolas "Taurenītis" reorganizāciju Jūrmalas pašvaldībā iesniegti 329 paraksti

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pret sākumskolas "Taurenītis" reorganizāciju Jūrmalas pašvaldībā iesniegti 329 paraksti pixabay.com

Protestējot pret sākumskolas "Taurenītis" reorganizāciju, skolas audzēkņu vecāki Jūrmalas pašvaldības priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS) iesnieguši 329 parakstus, aģentūrai LETA apstiprināja vecāku padomes pārstāve Lauma Paegļkalna.

Viņa pastāstīja, ka otrdien notika vecāku un domes pārstāvju tikšanās, kurā piedalījās gan pašvaldības priekšsēdētājs, gan vairāki citi deputāti un domes darbinieki. "Sanāksme bija konstruktīva un radās sajūta, ka esam sadzirdēti, jo noprotu, ka nākamnedēļ tiks veidota darba grupa, kuras uzdevums būs meklēt risinājumus, lai novērstu skolu reorganizāciju, un kurā iesaistīs arī vecākus. Turklāt pašvaldības Izglītības un kultūras jautājumu komiteja šo jautājumu rītdienas sēdē tomēr vēl neskatīs, kā tas bija iecerēts pirms tam," pastāstīja Paegļkalna.

Viņa norādīja, ka vecāku mērķis joprojām ir novērst skolas reorganizāciju, tādēļ priekšsēdētājam tika iesniegti arī savāktie 329 vecāku paraksti. "Mēs saprotam, ka bērnudārzos trūkst vietu, taču esam gatavi komunicēt ar domes pārstāvjiem un kopīgi mēģināt atrast risinājumu. Svarīgi, ka pašvaldība novērtē arī skolas augstos izglītības kvalitātes rādītājus un citus sasniegumus. Mēs sekosim līdzi, lai dotie solījumi tiktu pildīti," norāda mamma.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā Jūrmalā esošās sākumskolas "Taurenītis" audzēkņu vecākus satrauca pēkšņā ziņa par plāniem skolu reorganizēt. Sākotnēji šo jautājumu bija plānots skatīt pašvaldības Izglītības un jautājumu komitejā jau trešdien, 11. aprīlī.

Patlaban sākumskolas 1.–6. klasē mācās 133 bērni un pirmsskolā – vēl 117, taču pašvaldības plāni paredz, ka no 2019./2020. mācību gada "Taurenītis" sāks darboties tikai kā bērnudārzs, paredzot pārejas periodu – 1,5 gadus.

Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite aģentūrai LETA paskaidroja, ka plānota ir arī sākumskolas "Ābelīte" reorganizācija, jo konstatēts, ka ievērojami pieaudzis topošo bērnudārzu audzēkņu skaits un esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs vietas tuvākajos gados nepietiks aptuveni 200 bērniem, savukārt tuvējās skolās ir pietiekami daudz brīvu vietu sākumskolas skolēniem. Pārveidojot sākumskolas par pirmsskolas izglītības iestādēm, tiktu nodrošinātas iztrūkstošās vietas pirmsskolas vecuma bērniem.

Viņa norādīja, ka šīs divas sākumskolas agrāk jau ir bijušas un arī sākotnēji tikušas būvētas kā bērnudārzi. "Ir izvērtēts arī abu sākumskolu skolēnu skaits, kas ir neliels – ap 100 skolēnu katrā skolā, un sanāk, ka uzturēšanas izmaksas tajās ir aptuveni par 40% augstākas nekā citās skolās," sacīja Leite, norādot, ka lēmumu dome vēl nav pieņēmusi un tā esot tikai iecere, kas tiks apspriesta ar skolēnu vecākiem, bet pēc tam ar deputātiem izglītības jautājumu komitejā.