10.04.2018 12:30

Baldonē un Mārupē piestās interaktīvais Latvijas Universitātes autobuss

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonē un Mārupē piestās interaktīvais Latvijas Universitātes autobuss publicitātes

No 9. līdz 27. aprīlim uz skolām Latvijas reģionos īpaši aprīkotā un interaktīvā autobusā dodas Latvijas Universitātes vēstneši, lai jauniešiem sniegtu informāciju par studiju programmu klāstu un iespējām universitātē. 10. aprīlī autobuss piestās Baldones un Mārupes vidusskolās.

Skolēniem būs iespēja ar 3D briļļu palīdzību virtuāli paviesoties Latvijas Universitātes telpās un īpašā virtuālajā spēlē nonākt pat rektora kabinetā, planšetdatoros aizpildīt testu "Pastudē sevi!", lai noteiktu sev piemēroto studiju virzienu, kā arī plašāk uzzināt par studiju iespējām LU, piedalīties zibenskonkursos, viktorīnās un laimēt balvas, informē projektu vadītāja Sandra Baltruka.

"Izjūtam arvien lielāku vidusskolēnu interesi par studijām Latvijas Universitātē, tāpēc esam raduši iespēju ar interaktīvu autobusu doties pie saviem potenciālajiem studentiem, lai atbildētu uz viņu jautājumiem un sniegtu visplašāko informāciju par studiju programmām un nākotnes profesiju izaicinājumiem," stāsta LU Komunikācijas un inovāciju departamenta direktora pienākumu izpildītājs Guntis Rozenbergs. "Pie skolēniem dosies arī studentu pārstāvis, kurš jauniešiem spēs vistrāpīgāk pastāstīt, kā ir studēt Latvijas Universitātē, cik daudzveidīgas šeit ir sevis pilnveidošanas iespējas. Vienaudža pieredze parasti uzrunā vislabāk."

LU interaktīvais, īpaši aprīkotais autobuss tūrē pa Latvijas reģioniem dodas no 9. līdz 27. aprīlim, apmeklējot skolas Talsu, Rēzeknes, Daugavpils, Tukuma, Ikšķiles, Ogres, Jūrmalas, Saldus, Ventspils, Līvānu, Ērgļu, Preiļu, Siguldas, Madonas, Krāslavas un Cēsu novadā.

Latvijas Universitāte ir ierindota starp 2,7% pasaules vislabāko universitāšu, un tā ir arī līdere Latvijas darba devēju ieteikto studiju programmu TOP 10 ar četrām programmām, vēsta S. Baltruka.