06.04.2018 14:03

Olainē un Salaspilī rīkos novada jauniešu forumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olainē un Salaspilī rīkos novada jauniešu forumus pixabay.com

17. aprīlī Olainē un 18. aprīlī Salaspilī notiks novada jauniešu forumi, kuros gan paši jaunieši, gan pašvaldības un nevalstisko organizāciju pārstāvji spriedīs par prioritātēm jaunatnes jomā, jauniešu iesaisti novadam svarīgu lēmumu pieņemšanā un citiem jautājumiem.

Otrdien Olaines 1. vidusskolā pirmais novada jauniešu forums sāksies plkst. 12.00. Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem, kā arī domes pārstāvji, speciālisti un visi tie, kuriem ir svarīgs darbs ar jaunatni.

Foruma mērķi ir veicināt sadarbību starp jauniešiem, nevalstiskajām organizācijām, lēmumpieņēmējiem un pašvaldības darbiniekiem, kā arī izvērtēt līdz šim paveikto un diskutēt par nākamā plānošanas perioda prioritātēm jaunatnes jomā, vēsta rīkotāji.

Savukārt Salaspils novada jaunieši un pieaugušie, kuriem rūp jauniešu izaugsme, pulcēsies trešdien plkst. 14.00 pilsētas kultūras namā. Foruma fokuss tiks vērsts, ņemot vērā pērnā gada nogalē notikušās diskusijas "Kafija ar politiķiem" rezultātus, kurā viens no ierosinājumiem bija izstrādāt konkrētus priekšlikumus nākamajam darba ar jaunatni plānošanas periodam.

Foruma ietvaros paralēli notiks arī diskusijas ar pašvaldības policijas pārstāvjiem par jauniešiem un policijai aktuālām un svarīgām tēmām. Otra tēma paredzēta kultūras jomai – novada kultūras pasākumu organizatori un jaunieši varēs diskutēt ne vien par to, kādi pasākumi būtu interesanti mūsdienu jaunietim, bet arī par to, kādas iespējas jauniešiem iesaistīties pasākumu rīkošanā.