20.03.2018 16:32

Ar valsts un pašvaldību atbalstu vasarā skolēniem plāno izveidot ap 10 000 darbavietu

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ar valsts un pašvaldību atbalstu vasarā skolēniem plāno izveidot ap 10 000 darbavietu pixabay.com

Ar valsts un pašvaldību finansiālu atbalstu vasarā skolēniem plānots izveidot ap 10 000 darbavietu, otrdien Saeimas Nodarbinātības lietu apakškomisijā pavēstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Evita Simsone.

NVA šim mērķim ir pieejami 1,2 miljoni eiro. Sadarbībā ar darba devējiem NVA plāno izveidot ap 5000 darbavietu skolēniem vasaras brīvlaikā.

Simsone pieļāva, ka skolēnu skaits, kas strādās NVA veidotajās 5000 darbavietās, varētu būt lielāks par šo vietu skaitu. Viņa aģentūrai LETA skaidroja, ka daļa no darbavietām varētu tikt dalīta pa puslodzēm, kas ļautu nodarbināt lielāku skaitu skolēnu.

Reizē pašvaldības atsevišķi plāno atbalstīt vēl 5171 skolēna vasaras nodarbinātību. Pašvaldību iestādēs plānots nodarbināt 4263 skolēnus, savukārt uzņēmumos – 908 skolēnus.

NVA projekta mērķgrupa ir skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Kā finanšu atbalsta pasākumi paredzēta dotācija darba devējam skolēna mēneša darba algai 50% apmērā no minimālās algas, kā arī dotācija darba vadītāja algai – viena desmitā daļa no minimālās algas par viena skolēna darba vadīšanu.

NVA projektā tāpat plānots apmaksāt veselības pārbaudes skolēniem, ja to paredz normatīvie akti par obligātajām veselības pārbaudēm, kā arī apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darba vietās.

Darba devēji NVA programmai var pieteikties līdz 4. aprīlim, savukārt skolēnu reģistrēšanās darbavietām sāksies maija pirmajā pusē.