07.03.2018 12:28

Ādažu vidusskola – otrā labākā satiksmes drošības skola 2017. gadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu vidusskola – otrā labākā satiksmes drošības skola 2017. gadā CSDD

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) 2017. gadā rīkotajā konkursā "Labākā satiksmes drošības skola" pirmajā vietā ar 281 punktu ierindojās Strautiņu pamatskola Alūksnes novadā, bet otro vietu, atpaliekot par 18 punktiem, ieņēma Ādažu vidusskola.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) 2008. gadā uzsāka konkursu "Labākā satiksmes drošības skola", aicinot skolas piedalīties projektos "Jauno satiksmes dalībnieku forums" un "Gribu būt mobils!". Konkursa mērķis bija veicināt skolu un pedagogu vēlmi līdzdarboties satiksmes drošības projektos, audzinot un gatavojot jauno satiksmes dalībnieku paaudzi drošai ceļu satiksmei.

Pagājušajā gadā konkursā "Labākā satiksmes drošības skola" bija startējusi 221 Latvijas izglītības iestāde, un labāko desmitniekā no Pierīgas skolām izdevās iekļūt arī Baložu vidusskolai.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļā īpaši atzīmē, ka daudzās Latvijas skolās, piemēram, Baložu vidusskola, audzēkņi satiksmes drošības pulciņa nodarbībās var padziļināti apgūt šīs svarīgās zināšanas un iemaņas gājējiem, pasažieriem, velosipēdu un mopēdu vadītājiem.

Savukārt Ādažu vidusskolā, kur satiksmes drošības mācības pamatā veic klašu audzinātāji un sociālo zinību pedagogi, skola kopīgi ar vecāku padomi pieņēmusi lēmumu, ka visiem ādažniekiem, sākot no 4. klases, mācību gada laikā ir jānokārto velosipēdu vadītāju eksāmens, lai Ādažu velosatiksmē iekļautos zinoši jaunie velobraucēji.

16. martā Nacionālajā Mākslas muzejā paredzēts konkursa "Labākā satiksmes drošības skola" noslēguma pasākums.