27.02.2018 13:45

Foto: Eksperimentos pavadīts Pierīgas jauno pētnieku forums Jaunmārupē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Eksperimentos pavadīts Pierīgas jauno pētnieku forums Jaunmārupē Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pagājušajā nedēļā Jaunmārupes pamatskolā norisinājās Pierīgas jauno pētnieku forums "Skolēni eksperimentē – 2018", kura laikā dalībnieki prezentēja praktiskus pētījumus un veica eksperimentus.

Pasākumā piedalījās Pierīgas vispārizglītojošo un speciālo skolu audzēkņi (līdz 9. klasei ieskaitot), kuri veikuši pētījumus, novērojumus un eksperimentus par brīvas izvēles tēmu. Dalībnieku uzstāšanos vērtēja žūrija, kas sastāvēja no klātesošajiem pedagogiem, informē Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē.

Forumā uzstājās skolēni no Mārupes novada, Ādažiem, Babītes un Saulkrastu novada. 1. vietu ieguva Babītes vidusskolas 9. klases audzēknis Lauris Rullis par darbu "Ķīmija – salūta zinātne", bet 2. vietu un skatītāju simpātijas balvu – Ričards Bulavs un Artūrs Miltiņš par pētījumu "IŅ-JAŅ stihijas". 3. vietu izcīnīja Mārupes pamatskolas 5. un 6. klases skolnieces Sabīne Greisa Rozīte un Amanda Nastaja par darbu "Dabiskie tīrīšanas līdzekļi".

Savukārt žūrijas specbalva tika piešķirta Saulkrastu vidusskolas 4. klases skolēniem Markam Kantsonam un Katrīnai Vijgriezei par pētījumu "Ķirbis", vēsta pārvaldē.

Foruma mērķis ir veicināt un popularizēt skolēnu pētniecisko darbību Pierīgas izglītības iestādēs jau pamatskolas izglītības pakāpē.