22.08.2012 13:47

Rindā uz bērnudārzu Salaspilī – ap 100 bērniem

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(2 balsojumi)
Visvairāk rindā uz pašvaldības bērnudārzu gaida bērni vecumā līdz trim gadiem. Visvairāk rindā uz pašvaldības bērnudārzu gaida bērni vecumā līdz trim gadiem. Krišjānis Grantiņš.

Jaunais mācību gads jau ir uz sliekšņa, tādēļ daudziem vecākiem sāpīgs kļūst bērnudārzu jautājums. Par to, iespējams, raizēsies arī 107 Salaspils bērnu vecāki, kuru atvases nav tikušas pašvaldības dārziņā.

Šajā ar iedzīvotājiem bagātajā Pierīgas novadā no jauna pieteikušies un gaida savu vietu dārziņos 16 2008.gadā dzimuši bērni un 10 2009.gadā dzimuši bērni."Pašlaik savu vietu pirmsskolas izglītības iestādēs varētu gribēt 187 pusotra līdz divus gadus vecie bērni, bet jaunajās grupās, kas tiks atvērtas šai vecuma grupai, jau tiks piešķirtas 80 vietas. Tātad, jaunajā mācību gadā varētu gribēt vietu un it kā "aiz strīpas" paliek 107 bērni," informē novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Trukšāne.

Pašvaldība gan sakās, ka nav aizmirsusi par šiem bērniem un dara visu, lai to bērnu vecāki, kuru mazuļi pašvaldības bērnudārzu neapmeklē, nebūtu apdalīti. Salaspils novadā ir sešas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, bet privāto dārziņu nav.


"Pašlaik pašvaldība līdzfinansē Salaspils novada bērnu uzturēšanos privātajos dārziņus, apmaksājot daļu uzturēšanās maksas – 50 latus, bet jau tuvākajā laikā dome plāno šo summu palielināt," zina teikt L.Trukšāne.

Viņa arī pastāsta, ka jaunajā mācību gadā bibliotēkas filiāle Saulkalnē, kas līdz šim atradās bērnudārza "Daugaviņa" telpās, tiks pārcelta uz bijušas pasta nodaļas ēku, bet tās vietā tiks atvērta jauna grupa.

"Būtiski, ka šo grupiņu varēs apmeklēt arī Salaspils bērni vecumā no pusotra līdz diviem gadiem, nezaudējot vietu kopējā rindā uz pašvaldības dārziņu pilsētas teritorijā," teic domes pārstāve.

Savukārt bērnudārzos "Saulīte" un "Ritenītis" pārplānotas telpas un izveidotas jaunas grupas – katrā iestādē pa vienai.

"Salaspils pašvaldība ir iegādājusies atpūtas kompleksa jaunbūvi un tās telpās nākotnē plāno ierīkot vidusskolas klases, savukārt atbrīvotajās 1. vidusskolas telpās, kas ir vienā korpusā, plānots izveidot bērnudārza grupiņas," pašvaldības nākotnes plānus izklāsta L. Trukšāne.