06.02.2018 17:16

Latviešu valodas aģentūras konkursā starp labākajiem arī skolēni no Jaunmārupes, Zaķumuižas un Garkalnes novada

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēnu radošo darbu krājumu sērija. Skolēnu radošo darbu krājumu sērija. www.valoda.lv

Latviešu valodas aģentūras izsludinātajā radošo darbu konkursā skolu jaunatnei "Kas manu tautu dara stipru", kurā aicināja atklāt Latvijas spēka un stipruma avotus, starp labāko darbu autoriem ir arī skolēni no Jaunmārupes, Zaķumuižas un Garkalnes novada.

Konkursā piedalījās skolēni ne tikai no dažādiem Latvijas novadiem, bet arī no latviešu skolām pasaulē – Losandželosas Latviešu skolas, Mineapoles Sv. Paulas Latviešu skolas, Eiropas skolas Frankfurtē, Upsalas Valodu skolas, Ņujorkas Ev. lut. draudzes pamatskolas Ņūdžersijā, Briseles 2. Eiropas skolas un Latviešu valodas tālmācības skolas Turcijā, informē Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere.

No rekordlielā iesniegto darbu skaita – 885 darbiem – žūrijas komisija (rakstnieks V. Rūmnieks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja S. Tretjakova, māksliniece un grāmatu "Koko un Riko" zīmējumu autore L. Lošina, UNESCO LNK Latvija ģenerālsekretāre B. Moļņika un Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja V. Līcīte-Meldere) spraigā diskusijā ir vērtējusi un noteikusi labākos radošos darbus.

Konkursa darbi tika vērtēti pēc šādiem kritērijiem: darba atbilsmes tematam, autora personiskās attieksmes un domas atklāsmes, oriģinalitātes un radoša temata risinājuma, koptas un bagātas valodas, valodiskās izpausmes radošuma, kā arī darba vizuālās kvalitātes, skaidro projekta vadītāja.

1.–4. klašu grupā starp labāko darbu autoriem ir arī Jaunmārupes pamatskolas 1.b klases skolēni Elīze Rozentāle un Uvis Priede, savukārt Zīmējumu grupā – Zaķumuižas pamatskolas 9. klases skolniece Daiga Kalniņa-Laksa un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas 6.a klases skolniece Samanta Druka-Jaunzeme.

Uzvarētāju apbalvošana notiks Dzimtās valodas dienas pasākumā 21. februārī plkst. 10.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē, kur tiks paziņots vietu sadalījums. Tāpat arī šogad labākie skolēnu radošie darbi tiks apkopoti un izdoti krājumā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju, norāda V. Līcīte-Meldere.