23.01.2018 10:57

Zemkopības ministrija izsludina konkursu skolu jaunatnei "Mūsu mazais pārgājiens 2018"

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zemkopības ministrija izsludina konkursu skolu jaunatnei "Mūsu mazais pārgājiens 2018" pixabay.com

Zemkopības ministrija (ZM) izsludinājusi konkursu Latvijas skolu jaunatnei "Mūsu mazais pārgājiens 2018", kurā ir aicināti piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā (ZM).

Konkursa uzdevums ir izpētīt koka pārtapšanu enerģijā (siltumenerģijā/būvniecībā/mēbelēs/amatniecībā) galaproduktu veidolā. Šā gada konkursa moto ir "Mežs un enerģija".

Lai piedalītos konkursā, jāizpēta literatūras un informācijas avoti par koka pārtapšanu enerģijā Latvijā un pasaulē galaproduktu veidolā. Tāpat jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā un jāsagatavo radošs izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā par interesantiem novērojumiem un atklājumiem, papildinot aprakstu ar stāstnieku liecībām un vizuālo informāciju, piemēram, zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem un citiem.

Konkursa darbs jāiesniedz līdz šā gada 16. aprīlim plkst. 15 Zemkopības ministrijas Meža departamentā vai jānosūta pa pastu ar norādi "Konkursam "Mūsu mazais pārgājiens 2018"" ar pasta zīmogu (16.04.2018.), bet pieteikuma anketa jāaizpilda tīmekļvietnē.

Konkursam iesniegtos izpētes darbus komisija vērtēs trīs vecuma grupās: 1.–4. klases, 5.–9. klases, 10.–12. klases un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu grupā, kā arī interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā. Katrā konkursa grupā noteiks trīs uzvarētājus, kuriem segs kādas izzinošas ekskursijas ceļa izdevumus.

"Mūsu mazais pārgājiens 2018" uzvarētāju apbalvošanas pasākums plānots 2018. gada 25. maijā "Latvijas Valsts mežu" dabas parkā Tērvetē.

Šogad konkurss "Mūsu mazais pārgājiens" notiek jau 12. reizi. Iepriekšējos gados konkursa dalībnieki apzināja koka mūsdienīgos un daudzfunkcionālos izmantošanas veidus savā pagastā, novadā, pilsētā vai Latvijā un pasaulē,. Pērn skolēni pētīja lietaskoku turpinājumu Latvijā un pasaulē galaizstrādājumu veidolā.