17.01.2018 11:30

Konkursa "Gribu būt mobils" Rīgas pusfinālā uzvar Baložu vidusskolas komanda

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Konkursa "Gribu būt mobils" Rīgas pusfinālā uzvar Baložu vidusskolas komanda CSDD

Otrdien Motormuzejā notika konkursa "Gribu būt mobils" pusfināls, kurā piedalījās desmit Rīgas reģiona komandas, tajā skaitā pa divām komandām no Baložu vidusskolas un Ādažu vidusskolas.

Kā informēja konkursa rīkotāji Ceļu satiksmes drošības direkcija, pusfināla laikā dalībnieki rādīja savas zināšanas ceļu satiksmes drošības noteikumos, iesaistījās stafetē, interaktīvos uzdevumos un demonstrēja mājas darbu par informatīvi izglītojošo kampaņu gājēju drošībai "Redzi – paredzi!", kuras mērķis ir pievērst uzmanību potenciāla riska situācijām pilsētās un iepazīstināt vadītājus un gājējus ar bīstamu situāciju priekšvēstnešiem. Visos pusfināla kontrolpunktos bija jāizmanto savas teorētiskās zināšanas un jāizmanto arī radošā pieeja.

Pirmo vietu ieguva komanda "Baložu vidusskola" (konsultējošais skolotājs Andris Žilko). Komanda ieguva 356,5 punktus, neskatoties uz to, ka pusfinālā komandu pārstāvēja tikai trīs dalībnieki. Otro vietu ieguva komanda "Ceļu ABC" no Rīgas 21. vidusskolas un trešo –komanda "Labākie rajonā" no Rīgas 66. specializētās vidusskolas.

Finālsacensībās pirmās vietas ieguvēja komanda saņems galveno balvu – ceļojumu biroja dāvanu karti izglītojošam ceļojumam 1800 eiro vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems ceļojumu biroja dāvanu karti, bet konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida stilīgas balvas, sola rīkotāji.