24.11.2017 16:59

Pierīgas skolotāji izpelnījušies atzinību par piedalīšanos izglītības akcijā "Pasaules lielākā mācību stunda"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas skolotāji izpelnījušies atzinību par piedalīšanos izglītības akcijā "Pasaules lielākā mācību stunda" publicitātes

Starptautiskajā izglītības akcijā "Pasaules lielākā mācību stunda", kas mudināja izvērtēt ikdienā patērēto pārtiku un mainīt savus paradumus, šogad piedalījās skolotāji no 51 Latvijas izglītības un kultūras iestādes.

Akcija "Pasaules lielākā mācību stunda" Latvijā norisinājās trešo gadu. Šī gada izglītības akcijas vadmotīvs bija ilgtspējīgs pārtikas patēriņš un veselīgs dzīvesveids, kas saskan ar ANO noteiktajiem Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, ko pasaules valstis, tostarp Latvija, apņēmušās sasniegt līdz 2030. gadam. Kā pavēstīja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāve Kitija Balcare, akcijas ietvaros skolotāji sagatavoja 111 tematiskos nodarbību plānus un iesaistīja vairāk nekā 3000 bērnu un jauniešu ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu izzināšanā.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Atzinības raksti par veiksmīgu mācību plānu izstrādi tika piešķirti desmit Latvijas mācību iestāžu skolotājiem, viņu vidū Anitai Muižniecei no Daugmales pamatskolas par nodarbību "Katram šķīvim savs stāsts", Solvitai Lauzējai un Unai Moisejai no Jaunmārupes pamatskolas par nodarbību "Veselība un labs uzturs. Ārstniecības augi", kā arī Irinai Macanovai no Olaines 2. vidusskolas par nodarbību "Cik maksā šķīvis boršča?".

Akciju Latvijā organizēja UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, to atbalstīja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī nevalstiskās organizācijas, tostarp Latvijas platforma attīstības sadarbībai, Latvijas Augstskolu pedagogu sadarbības asociācija, Vides izglītības fonda Ekoskolu programma u.c.

Visas stundas drīzumā tiks apkopotas digitālā publikācijā. Pašlaik akcijas materiāli iedvesmai ir pieejami šeit, bet video no mācību stundām apskatāmi UNESCO LNK Youtube kanālā.