13.09.2016 12:03

Ropažu vidusskolas darbmācības korpuss gatavs

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažu vidusskolas darbmācības korpuss gatavs Ropažu novada pašvaldība

9. septembra pēcpusdienā Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji Ropažos klātienē apskatīja un novērtēja Ropažu vidusskolas rekonstrukcijas projekta ietvaros jaunuzbūvēto darbmācības korpusu un pieņēma to ekspluatācijā.

Jau pirmdienas rītā jaunajā darbmācības korpusā mācības sāka Ropažu vidusskolas pirmo un otro klašu skolēni ar saviem skolotājiem.

Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji – Būvniecības valsts kontroles biroja Kontroles departamenta direktora vietnieks, Valsts galvenais būvinspektors, Inspekcijas nodaļas vadītājs Jānis Palamarčuks un Kontroles departamenta būvinspektors Jānis Pelēķis – gan vizuāli apskatīja ēku, gan detalizēti iepazinās ar ēkas būvniecības dokumentāciju, kā arī uzklausīja klātesošos – būvdarbu veicēju – SIA "LC Būve" pārstāvi Sandi Dzērvīti, būvuzrauga – SIA "Firma L4" pārstāvi Jāni Rikteru, būvprojekta izstrādātāja, autoruzrauga – SIA "Baltex Group" pārstāvi Dzintru Cīruli un pasūtītāju – Ropažu novada pašvaldības pārstāvjus – izpilddirektoru Jāni Baklānu un Būvvaldes vadītāju Maiju Rinku.

Klāt bija arī Ropažu novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Antons Cibuļskis, Ropažu vidusskolas direktors Pēteris Salenieks un Ropažu novada Būvvaldes pārstāvji – vadītājas vietnieks Ainārs Linde un būvinspektors Aigars Hralovskis.

Jaunais darbmācības korpuss, kurā notiks mājturības un tehnoloģiju mācību stundas Ropažu vidusskolas skolēniem, ir plašs un gaišs. Vienlaikus, šī ēka ir ļoti nozīmīga arī Ropažu sporta cienītājiem, kuri jau ir novērtējuši korpusā otrajā pusē uzbūvētās tribīnes, no kurām līdzjutēji daudz labāk var vērot pludmales volejbola un tenisa sacensības.

Vienlaikus līdzās jaunuzceltajam darbmācības korpusam turpinās Ropažu vidusskolas rekonstrukcijas projekta I kārtas darbi – esošā vecā korpusa ēkas rekonstrukcija. Paredzēts, ka šīs kārtas ietvaros veiktie darbi tiks pabeigti līdz oktobra beigām, un tad arī šajā skolas daļā skolēni varēs atsākt mācības ierastā režīmā.

Vairāk foto skatiet šeit.