31.08.2016 07:44

Krievijas miljonāres sapnis par modernu skolu īstenojas Piņķos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Krievijas miljonāres sapnis par modernu skolu īstenojas Piņķos Krista Cīrule

Jau pēc dažām dienām bērnu balsis piepildīs pašu jaunāko izgītības iestādi Babītes novada – Ekziperī starptautisko skolu (Exupéry International School), kuras uzcelšanā un iekārtošanā ieguldīti 11 miljoni eiro.

Skolas dibinātāji uzskata, ka radījuši unikālu mācību iestādi gan arhitektūras, gan izglītības ziņā, jo bērniem tiks dota akadēmiskā izglītība un Eiropas kultūras vērtībām atbilstoša audzināšana, kas balstās cieņā pret cilvēku.


Simboliskā skolas atklāšanas lente tika pārgriezta otrdien, klātesot skolas dibinātājai un investorei Jeļenai Bujanovai, arhitektu biroja "8AM"arhitektam Jurim Lasim, skolas direktorei Veronikai Skripačovai, Babītes novada domes priekšsēdētājam Andrejam Encem, kā arī lielākajai daļai no vairāk nekā 35 pedagogu starptautiskās komandas.

Atklāšanas ceremonijas laikā A. Ence bilda, ka viņu pārņemot īpašas sajūtas. Sākot darba gaitas, vietā Piņķos, kur viņš tagad stāvot, tikuši likti pamati mehaniskajām darbnīcām, bet pašlaik durvis ver laikmetīgs skolas nams.

Vēl svētku runās tika uzsverts, ka jaunā skola ir lielākais investīciju projekts atjaunotajā Latvijā. Tā būs privāta četru valodu – franču, angļu, krievu un latviešu – apmācības izglītības iestāde, kas bērniem piedāvā mācības, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas un modernu apmācības metodiku.

Kā ievēroja "Apriņķis.lv", bērniem būs pieejamas pamatmācību, valodu apguves, datortelpas, sporta un aktu zāle, kā arī mākslas un mūzikas apguves telpa. Šeit ir iekārtotas arī mākslas studijas, kā arī fizikas, ķīmijas un bioloģijas kabineti ar īpašu laboratorijas aprīkojumu. Skola plānota un celta tā, lai šeit ērti varētu justies ap 200 skolēnu no 1. līdz 12. klasei un 160 pirmskolas vecuma bērni.

Savukārt iepazīstinot ar skolas telpām, direktore V. Skripačova bilda, ka skolā ārpus mācību stundām būs arī mūzikas, džudo, dejošanas, teātra, vingrošanas, šaha, mākslas, kino un foto, kā arī robottehnikas nodarbības. Viņa arī piebilda, ka bērni skolā atradīsies no plkst. 8.30 līdz 17.30 un viņiem netiks uzdoti mājasdarbi.

Par skolas uzdevumu tā dibinātāja J. Bujanova, kura bijusi matemātikas skolotāja Maskavā, bet vēlāk izveidojusi sekmīgu informācijas tehnoloģiju uzņēmumu, uzskata iespēju sniegt bērniem augstas kvalitātes izglītību, kas, beidzot skolu, ļautu izvēlēties pašas labākās augstākās izglītības iestādes ne vien Latvijā, bet jebkurā pasaules valstī. Taču tikpat būtiski, viņasprāt, ir sniegt bērniem pārliecību par saviem spēkiem, kas rodas no iespējas realizēt tieši viņu intereses un skolas iespējas īstenot apmācību dažādiem uztveres ātrumiem. Tāpēc katram bērnam tiks nodrošināta individuāla pieeja visplašākajā ziņā, tostarp arī individuāls izglītības plāns.

Lai saniegtu iecerēto, skolai ir piesaistīt pasniedzēji no Lielbritānijas, Francijas, ASV, Krievijas, Venecuēlas un Latvijas.

Pēc skolas dibinātāju un darbinieku izteikumiem, mācību maksa pirmajā gadā būs līdz 19 000 eiro, katrā nākamajā – 17 5000 eiro. Apmācības sāksies jau ļoti agrā vecumā bērnudārza grupās, bet tiek plānots, ka ar laiku šeit varēs iegūt arī starptautiskā bakalaura pakāpi.

Šobrīd skolas telpās mācības uzsāk pamatskolas klases, kā arī pirmsskolas mācību iestāde, savukārt ar nākamo gadu tiks atvērta arī vidusskola. Klases tiek veidotas ar nelielu skaitu skolēnu, nepārsniedzot 16, lai skolotājs varētu pilnvērtīgi pievērsties ikvienam.