21.08.2016 14:58

Svinīgi atklāts jaunākais Mārupes novada bērnudārzs "Mārzemīte"

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svinīgi atklāts jaunākais Mārupes novada bērnudārzs "Mārzemīte" Mārupes novada pašvaldība

Mārupes novadā, Rožu ielā 35, svinīgi atklāta jaunākā pirmsskolas izglītības iestāde "Mārzemīte". Atklāšanas pasākumā piedalījās ievērojams skaits viesu un jauno ģimeņu ar bērniem, kas ne tikai baudīja mārupiešu sarūpētos priekšnesumus, bet arī varēja iemēģināt interesantos rotaļu laukumus un izstaigāt jaunās telpas.

Bērnudārza atklāšanā paldies tika teikts būvniekiem, projektētājiem un būvuzraugiem, arī jaunā bērnudārza vadība saņēma daudz laba vēlējumu gan no kolēģiem, gan citu Mārupes izglītības iestāžu vadītājiem, gan kaimiņu pašvaldībām. Par atklāšanas pasākuma noskaņu rūpējās Mārupes mazie dziedātāji, jaunā bērnudārza kolektīvs, Mārupes novada dome un Mārupes kultūras nama kolektīvs.

Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs: "Jauna bērnudārza atvēršana ir notikums visiem mārupiešiem. Mārupē dzīvo ļoti daudz jaunās ģimenes, kurās katru gadu dzimst bērni un mēs ar to lepojamies. Lai jaunajā bērnudārzā bērni jūtas kā mājās, lai radošais pedagogu kolektīvs spēj mācīt bērnus darīt labus darbus un sapņot lielus sapņus. Es ticu, ka plašā teritorija, jaunās, daudzpusīgās rotaļu ierīces, gaišās telpas – tas viss ļaus bērniem šeit justies patīkami, droši, augt un attīstīties."

Pēc dzimstības rādītājiem Mārupes novads jau vairākus gadus Pierīgā ir starp līderiem. Pagājušajā gadā novadā piedzimuši 365 mazuļi, pārsniedzot iepriekšējo gadu dzimstības rādītājus, tādēļ šī bērnudārza atvēršana ir ļoti priecīga un gaidīta ziņa mārupiešiem.

Jaunajā novada bērnudārzā pirmsskolas izglītību apgūs 288 bērni no divu gadu vecuma.

Jaunais bērnudārzs ir gana iespaidīgs – tā kopējā zemesgabala platība ir 2 hektāri, kur atrodami vairāki rotaļu laukumi, plaša estrāde un pat bērnudārza kolektīva izveidots dārzs. Ēkas kopējā platība 3671,72 m2.

Bērnudārzs veidots ar augstiem siltumtehniskajiem rādītājiem, interesantu labiekārtošanas plānu ar mūsdienīgiem un oriģināliem risinājumiem daudzpusīgai bērnu attīstībai tiem draudzīgā vidē. Mazajiem mārupiešiem tiks piedāvāta šim laikmetam piederīga ēka ar ergonomisku rotaļu laukumu, kurā pieejamas kāpelējamās un virvju atrakcijas un citas papildu konstrukcijas bērnu motoro iemaņu un kustības aparāta attīstībai.

Ēkas būvniecībai par pamatu tika ņemts pielāgots 2010. gadā tapušā bērnudārza "Zeltrīti" projekts, kuru veidojis arhitektu birojs SIA "AR.4". Pamati jaunajai ēkai likti 2015. gada 9. oktobrī un būvniecības darbus īstenoja SIA "RBSSKALS Būvvadība". Savukārt jau šī gada jūlija vidū Mārupē ekspertu komisija veikusi pirmsskolas izglītības iestādes "Mārzemīte" izvērtēšanu, pēc kuras ēka pieņemta ekspluatācijā.

Būvdarbu kopējās izmaksas ir 3,491 miljons eiro, plus PVN. Bērnudārzs pilnībā celts par pašvaldības līdzekļiem, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.