27.05.2016 14:44

Vēl daži eksāmeni līdz izlaidumam

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils 1. vidusskolas 9. klašu audzēkņi angļu valodas eksāmenā. Latviešu valodas eksāmens jau nokārtots, priekšā – eksāmens matemātikā un vēsturē. Salaspils 1. vidusskolas 9. klašu audzēkņi angļu valodas eksāmenā. Latviešu valodas eksāmens jau nokārtots, priekšā – eksāmens matemātikā un vēsturē. Einārs Binders

Nobeigumam tuvojas skolas mācību gads, bet 9. un 12. klašu skolēniem šis ir arī gala eksāmenu laiks. Nedēļas vidū ielūkojāmies Salaspils 1. vidusskolā – trešdien 9. klašu skolēni kārtoja eksāmenu svešvalodā. Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja skolas direktore Vera Kalniņa, šoreiz pamatskolas beidzēji pēc pašu izvēles kārto eksāmenu angļu vai krievu valodā.

Eksāmenu krievu valodā kārtoja desmit skolēnu, pārējie – angļu valodā. Motivācija, kādā valodā kārtot eksāmenu, esot skolēnu pašu ziņā, skaidroja V. Kalniņa, – viņi izvēlas valodu, kurā jūtas stiprāki vai kura, viņuprāt, dzīvē vairāk noderēs.


"Vienu gan varu sacīt – ja viņi ir tikuši līdz eksāmena kārtošanai, tad, lai arī ar dažādām sekmēm, šīs valodas tomēr ir apguvuši," sacīja direktore, piebilstot, ka "aiz muguras jau ir labi nokārtots latviešu valodas eksāmens, bet priekšā – eksāmeni matemātikā un vēsturē. Jācer, ka arī tur viss būs kārtībā."

Jautāta, ar ko šā gada pamatskolas beidzēji atšķiras no iepriekšējo gadu izlaiduma klašu audzēkņiem, direktore teic, ka nekādu būtisku atšķirību nav, taču ar katru gadu jaunieši kļūstot mērķtiecīgāki.

"Protams, ne jau katrs pilnīgi skaidri zina, ko dzīvē grib darīt tālāk, un vēl ir meklējumos, bet pavasaris parasti ir tas laiks, kad skaidrība rodas."