04.09.2015 13:57

Kādas sekmes bija Pierīgas skolās, noslēdzot iepriekšējo mācību gadu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks arhīvs

Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes priekšnieks Oļģerts Lejnieks Pierīgas Izglītības iestāžu administrācijas un LIZDA arodorganizāciju pārstāvju konferencē Baldonē iepazīstināja ar Pierīgas skolu sasniegumiem pagājušajā mācību gadā.

Nosacītais skolu aranžējums balstās uz rezultātiem centralizētajos eksāmenos vidusskolā, pārbaudes darbu atzīmēm pamatskolā un skolēnu sasniegumiem mācību olimpiādēs.

Augstākais rezultāts Zvejniekciema vidusskolai – 32%, kas trīs reizes piedalījusies valsts līmeņa olimpiādēs, īpaši atzīmējot skolas absolventi Aneti Kalniņu, kura ieguva 2. vietu valstī latviešu valodas un literatūras olimpiādē un piedalījās valsts līmeņa ekonomikas olimpiādē.

Otrais labākais rezultāts Krimuldas vidusskolai – 28%, kuras audzēkņi trīs reizes piedalījās valsts līmeņa olimpiādēs, īpaši atzīmējot 9. klases skolnieci Dārtu Andu Šenbergu, kura ieguva 3. vietu valstī latviešu valodas un literatūras olimpiādē un atzinību valstī bioloģijas olimpiādē.

Trešais labākais rezultāts Mārupes vidusskolai – 19%, kuras divi skolēni piedalījušies valsts līmeņa olimpiādēs.

Augstākie rezultāti mācību priekšmetu olimpiādēs starp Pierīgas novadu apvienības pamatskolām*

1. labākais rezultāts Inčukalna pamatskolai – 9%;
2. labākais rezultāts Zaķumuižas pamatskolai – 8%;
3. labākais rezultāts Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolai – 7%.
* Diplomu piešķiršanas kritērijs: olimpiādēs iegūto punktu īpatsvars (pamatojoties uz iegūtajām vietām 2. posmā novadu apvienībā), attiecinot to uz skolēnu skaitu skolā no 5. līdz 9. klasei.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu rezultāti

Pamatskolu grupā:
1. Jaunmārupes pamatskola – 147 punkti (piekto reizi pēc kārtas);
2. Berģu mūzikas un mākslas pamatskola 146 punkti;
3. Carnikavas pamatskola – 145 punkti.
Vidusskolu grupā:
1. Ādažu vidusskola – 190 punkti;
2. Mārupes vidusskola – 180 punkti*;
3. Babītes vidusskola – 180 punkti*.
*Vienāda punktu skaita gadījumā augstāku vietu iegūst skola, kurai vairāk pirmo vietu atsevišķos sporta veidos.

Augstākie rezultāti mācību priekšmetu olimpiādēs starp Pierīgas novadu apvienības skolām*

* Kritērijs: olimpiādēs iegūto punktu īpatsvars (pamatojoties uz iegūtajām vietām 2. posmā novadu apvienībā un iegūtajām vietām un dalību 3. posmā valsts līmenī), attiecinot to uz skolēnu skaitu skolā no 5. līdz 12. klasei

Augstākie sasniegumi valsts pārbaudes darbos pamatizglītībā*

* Kritērijs – summēta katras skolas visu 9. klases eksāmenu licēju vidējā atzīme eksāmenos dzimtajā valodā, matemātikā, vēsturē un svešvalodā

Augstākie rezultāti centralizētajos eksāmenos*

* Kritērijs – skolas vidējais iegūtais procentuālais vērtējums, pamatojoties uz Valsts izglītības satura centra (VISC) datiem; vidēji valstī – 50,17%. No 14 Pierīgas vidusskolām 10 pārsniegušas vidējo procentuālo līmeni valstī.