13.04.2015 16:57

Belēvičs: Nekvalitatīvais pusdienu piedāvājums bērniem ir satraucošs un prasa risinājumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Belēvičs: Nekvalitatīvais pusdienu piedāvājums bērniem ir satraucošs un prasa risinājumu Anita Rozīte

Veselības ministrs Guntis Belēvičs paudis satraukumu par masu medijos izskanējušo informāciju, ka skolēni izglītības iestādēs pusdienās saņem nekvalitatīvu ēdienu.

"Situācija, kad bērniem skolā tiek pasniegts nekvalitatīvs un no bojātiem produktiem gatavots ēdiens, ir nepieļaujama, un tas prasa steidzamu risinājumu," uzsver veselības ministrs G. Belēvičs.

"Tādēļ Veselības ministrija izstrādās priekšlikumu, kas ļaus būtiski uzlabot piedāvāto produktu kvalitāti – no skolēnu ēdināšanai paredzētajiem līdzekļiem – 1,42 eiro, Ministru kabineta noteikumos definēsim, ka ne mazāk kā 85% no šīs summas ir izlietojami tieši produktu, no kuriem pagatavojamas pusdienas, iegādei."

Ministrs vienlaikus aicinājis skolu un pašvaldību vadību sekot līdzi izglītības iestāžu ēdinātāju gatavotās un piegādātās produkcijas kvalitātei un ziņot atbildīgajām institūcijām problēmu gadījumā. "Arī visaugstākās prasības normatīvos nebūs garantija kvalitatīvam ēdienam bērniem, ja atbildīgās personas nebūs ieinteresētas šīs prasības ievērot," norāda veselības ministrs.

Guntis Belēvičs uzsvēra, ka kompromisi ēdiena kvalitātes ziņā ir nepieļaujami.

Kā zināms, LTV1 raidījumam "De facto" svētdien informēja, ka šajā mācību gadā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori veikuši 50 pārbaudes lietuviešu uzņēmuma "Kretingos maistas" ēdnīcās, un vairāk nekā 75 % gadījumu konstatēti pārkāpumi. Uzņēmums nodrošina maltītes skolēniem daļā Siguldas vispārējās izglītības iestāžu.