12.04.2015 23:04

TV raidījums: Siguldas skolās maltītes tiek gatavotas no bojātiem dārzeņiem un saldētas gaļas

Autors  Apriņķis.lv/De facto
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
TV raidījums: Siguldas skolās maltītes tiek gatavotas no bojātiem dārzeņiem un saldētas gaļas ekrānšāviņš no youtube.com/ltvpanorama

Daļā Siguldas vispārējās izglītības iestāžu maltītes nodrošina lietuviešu uzņēmums "Kretingos maistas". Šajā mācību gadā Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori veikuši jau 50 pārbaudes uzņēmuma ēdnīcās, un vairāk nekā 75 % gadījumu konstatēti pārkāpumi.

"Salātus, ko neapēd vienas maiņas skolēni, pēc tam papildinot, liek jau nākamajai maiņai. Tas nav pieļaujami! Viennozīmīgi varam teikt, ka skolēni nesaņem to, ko valsts normatīvie akti ir paredzējuši, un to, par ko pašvaldība ēdinātājiem maksā," LTV1 raidījumam "De facto" norādījis PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

PVD inspektori atklājuši, ka ēdienreizēs, kur jābūt cūkgaļai vai liellopa gaļai, ilgākā periodā piegādāta saldēta vistas gaļa. Zivju vietā skolēniem jāēd zivju pirkstiņi. Sviestu aizstājot ar margarīnu, bet sieru – ar siera izstrādājumiem.

Piegādātie dārzeņi ir vienveidīgi, sažuvuši un sabojājušies. Tāpat uzņēmums izmantojot krējumu un pienu ar zemāku tauku saturu, nekā noteikts. Turklāt produkti saturot gan aizliegtos garšas pastiprinātājus, gan augu taukus, gan krāsvielas.